Terwijl de uitvaartplechtigheid bezig was van de zevenjarige Laurens Sente, werden de verkeerslichten aan het kruispunt van de Steenweg op Sint-Joris-Winge en de Sint-Laurentiusstraat -- eindelijk -- voor het eerst in werking gesteld.

Dat was duidelijk enkele dagen te laat, want vorige vrijdag werd Laurens Sente aan dat kruispunt gegrepen door een auto. Enkel de oranje knipperlichten werkten toen.

Na het ongeval wezen de omwonenden met een beschuldigende vinger naar Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant en men dreigde ermee dat de gemeente zich burgerlijke partij zou stellen, als blijkt dat er fouten begaan waren.

Maar schepen van verkeer, Annelies Vander Bracht, stelt dat deze reactie misschien wat te voortvarend was. ,,We zouden misschien beter het rijgedrag van de bestuurders aanklagen. Als ik het dossier van de verkeerslichten op dit kruispunt inkijk, merk ik geen enkele tekortkoming. Er is geen aanwijzing dat de opdracht laattijdig is uitgevoerd. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ondertussen heeft Wegen en Verkeer wel extra inspanningen gedaan om de installatie zo snel mogelijk in werking te stellen. Dat is ondertussen gebeurd,' aldus schepen Vander Bracht.

Frans Venstermans van Wegen en Verkeer Vlaams Brabant bevestigt dat de aannemer de werken diende rond te hebben tussen 1 juli en 15 augustus. ,,Alles is volgens de planning verlopen. Na het ongeval van vrijdag hebben wij al het mogelijke gedaan om de resterende werken in versneld tempo uit te voeren.''

Schepen Vander Bracht meldt ons nog dat voor het gevaarlijke kruispunt een aanvraag werd ingediend, om er onbemande camera's te plaatsen.