Wim Verbeke, organisator van verschillende fuiven in Meise, wil samen met burgemeester Roger Heyvaert overleg over het sluitingsuur van fuiven. Vandaag, vrijdag overleggen de burgemeesters van Kapelle-op-den-Bos, Meise en Londerzeel over een gezamenlijk sluitingsuur voor fuiven.

,,Meise vormt samen met Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel de politiezone KLM, en toch zijn er verschillende sluitingsuren voor fuiven,'' geeft Wim Verbeke aan. ,,Om drie uur moeten alle fuiven in Meise en Kapelle afgelopen zijn. In Londerzeel mogen sommige fuiven tot vier uur duren. Er moet één regelgeving voor de hele politiezone komen. En liefst een verlenging van het sluitingsuur, want nu komt iedereen om drie uur buiten. Er wordt lawaai gemaakt, en er is veel verkeer. Als je het sluitingsuur zou verlaten, dan gaat het volk gespreid over de avond naar huis. Ook de organisatoren van fuiven zouden er wel bij varen. Nu moeten ze op enkele uren tijd een enorme omzet halen. Tegen één uur begint een fuif tegenwoordig pas écht,'' vertelt Verbeke uit eigen ervaring.


Duurder
,,Bovendien worden fuiven steeds duurder. Je moet nu ook een billijke vergoeding, sabam en buitenwippers betalen. In Meise zijn er een tiental grote fuiven. Ik hoop dat er een compromis kan komen, en vroeg al aan burgemeester Roger Heyvaert een overleg met alle organisatoren van fuiven in Meise,'' besluit Verbeke, die naast organisator van Rock Roi, waar jaarlijks tweeduizend jongeren komen fuiven, ook voor de CD&V ondervoorzitter is van de vzw Sport en Recreatie.

Burgemeester Heyvaert (VLD): ,,Als de jeugd langer wil fuiven, dan moet dit bespreekbaar zijn. Ik stel voor om rond de tafel te gaan zitten.''

Vandaag, vrijdag, pleegt burgemeester Roger Heyvaert overleg met de burgemeesters uit Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel over een gemeenschappelijk sluitingsuur voor fuiven in de politiezone KLM.