Het postkantoor in Wemmel is te klein en onveilig. Maandag nog is postbediende R. uit Ossel (Merchtem) zwaar ten val gekomen aan de ingang van het postkantoor. De brievendragers vragen al jaren een veilige werkruimte. Volgens de vakbonden zou er onderhandeld worden over een verhuizing.

De postbediende brak na de valpartij aan de garage van de post zijn been. Het gaat om een zware beenbreuk, en allicht moet de man een operatie ondergaan.

De Wemmelse brievendragers klagen al jaren over de onveilige oprit van de garage die dienst doet als sorteercentrum. Ze moeten er met hun (geladen) fiets verschillende meters op een steile helling klimmen (zie foto). Ook de postpakken en brieven moeten telkens van boven naar beneden in de sorteerzaal worden gedragen. ,,Dit moest ervan komen,'' zucht een postbode. ,,We vragen al jaren een beter en functioneel gebouw.''


Verhuizing
De postmeester van Wemmel ,,weet nog van niets''. ,,Ik weet niet of de verhuizing in orde komt,'' deelde ze gisteren via de telefoon mee.

Bij de vakbonden VSOA en ACV meent men al meer te weten. ,,Volgens de jongste gesprekken met de directie van De Post, zouden er onderhandelingen zijn voor het gebruik van een gebouw aan de Heide 5 in Wemmel. Daar zou het nieuwe sorteercentrum kunnen komen. Nu doet de kleine garage in het huidige postgebouw aan de Limburg Stirumlaan dienst als sorteercentrum. Het is er te klein, en door de helling aan de ingang onveilig. We moeten elke dag onze fiets in een veel te kleine ruimte achterlaten. Het is er gewoonweg drummen,'' getuigt een postbode. De loketten zouden niet mee verhuizen naar de Heide.

In Wemmel zijn er een twintig brievendragers. Zij legden afgelopen jaren al meermaals het werk neer wegens de slechte en onveilige werkomstandigheden. Omdat er vooruitzichten zijn voor een nieuw sorteercentrum, wordt er (voorlopig) niet gestaakt.

De post beloofde vroeger ook al een nieuw gebouw en een transportband om de poststukken veilig in het gebouw te brengen. Deze beloftes bleven totnogtoe dode letter.