ANTWERPEN -- Onbekenden kopieerden in het weekeinde van 28 en 29 juni aan de geldautomaat van een BBL-kantoor in Antwerpen de elektronische gegevens van bankkaarten van een aantal personen die er geld afhaalden.

Dat nieuws geraakte gisteren via Nederland bekend. Daar hebben de banken ABN Amro en Rabobank de kaarten van enkele klanten uit voorzorg geblokkeerd omdat die in dat bewuste weekeinde aan de automaat in Antwerpen geld uit de muur hebben gehaald. Vermoedelijk werden de gegevens van hun kaarten gekopieerd.

De lokale Antwerpse politie onderzoekt de zaak. ,,Het gaat om één feit en tot hiertoe heeft zich nog geen enkele gedupeerde gemeld. Het is dus nog de vraag of er effectief fraude werd gepleegd. Van een nieuwe piek in de fraude met betaalkaarten, zoals vorige zomer in Antwerpen het geval was, is absoluut geen sprake'', reageert politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens.

Bij Banksys, dat de bankautomaten beheert, is men op de hoogte van het bericht uit Nederland. ,,Er is ons echter geen enkel geval van fraude bekend. Een terminal aan de buitenzijde van een bankfiliaal in Borgerhout was heel ernstig beschadigd. Daarop hebben wij alle maatregelen getroffen die wij nemen bij fraudegevallen'', aldus een woordvoerster. (JCV)