De inbraak in Jeugdhuis Kadee heeft stevige fysieke sporen nagelaten. De deursloten zijn bijna allemaal geforceerd en heel wat ruiten liggen aan diggelen. Toch gaan de jongeren door. ,,We hebben nu plots heel wat meer werk, maar de terrasconcerten van vanavond en volgende week kunnen wel plaatsvinden. We zetten alles op alles om de boel hier op te ruimen en de risico's op verwondingen te minimaliseren'', zegt Tim Jamée.

Inbrekers hielden woensdagochtend lelijk huis in Jeugdhuis Kadee in Bornem. ,,De inbraak moet na 3.30 uur gebeurd zijn. De buitendeur van de inkomhal werd geforceerd, waardoor de inbrekers het gebouw binnengeraakten'', weet Tim Jamée, permanent verantwoordelijke van Jeugdhuis Kadee. ,,Na een poging om de tussendeuren te forceren, moesten ook de vensters eraan geloven. Het is hier een ware ravage, maar we gaan door.''

,,We willen niet toegeven aan zo'n laffe daad om dan ook onze werking in het honderd te laten sturen. We zetten nu een tandje bij om alles in orde te krijgen en alles zo snel mogelijk zijn gewone gang te laten gaan'', weet Jamée. ,,Er is heel wat gestolen, maar het extra werk dat we nu hebben om alles weer op punt te krijgen, is nog veel zwaarder. Vrijdagavond is er opnieuw een Terrazconcert. ELM street, vroeger gekend als JP Butler Band, brengt tegenwoordig heel wat minder rock en veel meer blues, daarna organiseren we een fuif. Het moet en zal een leuk feestje worden, ondanks alles. Al is het nu natuurlijk onze eerste zorg om alle glasscherven op te ruimen. Als er hier zoveel volk komt, moeten we er hoe dan ook voor zorgen dat niemand zich verwondt aan de stukgeslagen ruiten.'' (BLW)

  • Vanavond om 20 uur, ELM Street in Jeugdhuis Kadee, Barelstraat 111 A in Bornem, tel. 03-899.10.02.