Daniël Parmentier en zijn echtgenote Ghislaine Vandewalle uit Pollinkhove (Lo-Reninge) leverden een opmerkelijke prestatie tijdens het Europese kampioenschap tri-arc in Ieper. Ze haalden beiden het podium. ,,We zijn dolgelukkig'', zegt Ghislaine Vandewalle (51).

Er namen 90 mannen, vrouwen en jongeren deel aan het kampioenschap. Vooral Belgen, maar ook Nederlanders en Fransen. ,,Tri-arc is boogschieten in drie verschillende disciplines'', vertelt Ghislaine Vandewalle. ,,De staande wip, de liggende wip en het doel.''

Ghislaine werd derde bij de vrouwen, na een Française. Zij hanteert een compound- of katrolboog.

,,Mijn echtgenoot deed nog beter: hij haalde een zilveren medaille bij de mannen, met een (houten) recurve-boog. Daniël schoot enkele puntjes te kort voor de hoofdvogel. Vorig jaar haalde hij ook al een tweede plaats in het Belgisch Kampioenschap. Beiden zijn we bovendien West-Vlaams kampioen in het doelschieten'', zegt Ghislaine Vandewalle.


Onder vrienden
Ghislaine en Daniël zijn allebei lid van Willem Tell in buurgemeente Lo. ,,Daar kunnen we echter alleen op de wip schieten. Voor het doelschieten trekken we naar Sint-Sebastiaan in Ieper. Daniël beoefent de boogsport al heel lang. Het is door hem -- en door mijn zoon -- dat ik er ook zin in gekregen heb'', aldus Ghislaine. ,,Boogschieten is hier dus echt een familiesport. Wat ik daar leuk aan vind? In de zomer schiet je buiten op de staande wip, in de winter doe je het binnen op de liggende wip of op het doel. En je bent altijd onder vrienden.''

Met hun Europese succes is de schiethonger van het koppel nog niet voorbij. ,,In Ieper hebben we op een doel van 18 meter geschoten. In Wervicq-Sud wagen we ons straks aan 30 en 50 meter'', aldus nog het succesrijke boogschutterskoppel.