Het zijn Kurt Sinnesael en Jo Seys uit de Tuinstraat die de afsluiting voor het doorgaand verkeer van de Normandiëstraat bij het gemeentebestuur aankaartten. Ze deden dat nadat hun fietsende dochter Tine er door een auto werd aangereden.

Kurt Sinnesael: ,,De Normandiëstraat is een sluipweg geworden voor het autoverkeer dat op die manier de drukke Menenstraat kan vermijden om van het centrum van Wevelgem naar Menen te rijden. Omdat er in de Normandiëstraat toch geen snelheidscontroles zijn, wordt daar ook veel te snel gereden. Komt daarbij dat de staat van die straat abominabel is. Bij het minste regenweer vormen er zich aan de zijkanten grote plassen en moeten de fietsers midden de straat rijden om geen natte voeten te krijgen.''

Kurt en zijn vrouw Jo vinden de Normandiëstraat een ideale straat om daar enkel fietsers te laten rijden: ,,Er zijn de vele schoolkinderen. Maar ook de jongeren die zich met de fiets naar het sportstadion begeven, kunnen daar veilig rijden als de auto's worden geweerd.'' (ODW)