Politie-inspecteur Antoine Van Damme (54) is dinsdag 16 juli overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Antoine was wellicht de meest populaire agent van het Geraardsbergse korps en droeg zijn zware ziekte met een ongelooflijke moed en waardigheid.

,,Het is al enkele dagen bijzonder stil op het politiebureau'', stelt zonechef Julien Matthijs vast. ,,Antoine was al een tijdje ziek en volgde chemotherapie. Maar tussendoor kwam hij nog werken. Hij klaagde nooit en functioneerde nog goed. Jan Publiek en de meeste collega's wisten helemaal niet dat hij zo ernstig ziek was.''

Antoine Van Damme zat aan het onthaal in het lokaal van de Denderstraat. Hij weigerde over te schakelen naar een lichtere dienst. ,,Hij was al 27 jaar agent, steeds in Geraardsbergen. Ook zijn echtgenote werkte in de stad. Antoine was een echte volksjongen en was heel graag bij de politie. Hij was ook bezeten van voetbal. Antoine was zeer geliefd bij de collega's.''

Antoine was pas nog op reis richting Zuid-Frankrijk vertrokken maar werd daar ernstig ziek. Hij werd nog naar België gerepatrieerd maar overleed na de overbrenging.

Antoine Van Damme wordt op zaterdag 20 juli begraven. De uitvaardienst is om 11 uur in de Sint-Bartholomeuskerk. Het politiekorps zal er Antoine de laatste eer bewijzen. De overledene wordt op eerder verzoek in zijn politieuniform begraven. Zo is agent Antoine politieman tot in de kist. (JLI)