Voor de achttiende keer presenteert 't Spelleke van Drei Kluite de Genssche Fiestekoenferance . ,,Met zicht in de erotische sfeer'', zegt Luk De Bruyker alias Pierke Pierlala. ,,En we hebben een nieuwe pop: Feestenburgemeester Daniel Termont, in onze taal Termoysoen .''

De politiek-satirische conference van 't Spelleke van Drei Kluite is niet meer weg te denken uit de Gentse Feesten. Elk jaar weer is 't zaaltje in het Lakenmetershuis uitverkocht voor de stoutste tong van Gent.

Hoe zit dat met die erotische sfeer? ,,Freek heeft in enkele oudere liedbundels zitten grasduinen. Vooral in die van de 15 jaar oude studentenvereniging 't Zal Wel Gaan trof hij echt scabreuze liedjes aan. We besloten dat met stijl te verpakken en beslisten van 't Lakenmetershuis een bordeel te maken. Eerst kom je in een cave erotique waarin we wat kleine prikkels geven, onder meer met een tentoonstellingetje over het liefdes en seksleven van onze schepenen'', vertelt Luk De Bruyker.

Na de intro volgt het stevige werk, de conference. ,,In het politieke leven is toch nog wat stof te rapen. Sommige schepenen zijn absoluut niet zichtbaar, anderen staan te springen om in de schijnwerpers te treden, denk maar aan de stirkste man van Gent. Termont of Termoysoen krijgt dan ook een nieuwe pop. Prinses Mathilde is er ook bij, maar samen met Elisabetjen. Beke (Bike) , Sas (van Roesoesoe) , de twee benen van Freya (Van de Sossen) zijn er ook bij als poppen, evenals Jan den Hoet , die een innovatie brengt.

Voor de rest spitsen we ons toe op het Gentse Feesten-nieuws. ,,Want het is 't jaar van de veranderinge .''

't Spelleke is Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Freek Neirynck (tekst), Jan Gorleer (chef musique), Hubert Van Rietvelde (compère), Freddy Claeys (Dreuppelmans) en Sonja Gyselinck (Entreneuze).

Pierke Pierlala's Genssche Fieste, van 20 tot 30 juli, om 22 uur, Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt. Toegang: 10 euro, reserveren bij Free-Time, tel. 09-233.77.88 of www.freetime.be