De Lustige Slijters spelen Motie van wanorde, een klucht in twee bedrijven van Ray Cooney, in een regie van Bert Van Hecke. De tien voorstellingen vinden vanaf vrijdag 19 oktober plaats in het eigen gezellige Theatercentrum aan de Poststraat 15.

Rik vertelt zijn vrouw dat hij een marathonzitting in het parlement moet bijwonen en daarvoor blijft overnachten in Brussel. Hij heeft echter een afspraakje met Jeanine in een hotel. Daar merken ze tot hun grote verbijstering dat er een lijk in het vensterraam hangt.

Rik die bang is dat alles zal uitlekken, laat zijn kabinetschef overkomen om hem te helpen het lijk te laten verdwijnen. Ze rekenen daarbij ook op de hulp van de gewiekste kelnerin, die al snel doorheeft dat hier heel wat fooien op te strijken zijn. Ronnie, de man van Jeanine, liet zijn vrouw volgen door een privédetective, is zo op de hoogte van de buitenechtelijke escapades van zijn vrouw en arriveert ook in het hotel.

De acteurs van dienst zijn Dieter Courtens, Sabien en Dieter Debrouwere, Natacha Pattyn, Wim Quidousse, Ronny Toebaert, Severine Vanassche, Annick Vandecasteele, Tine Vanneste en Ilse Vanwijnsberghe. (VLW)

Motie van wanorde, door De Lustige Slijters, op 19, 21, 26, 27 en 28 oktober, 3, 7, 9, 10 en 11 november in het Theatercentrum in Gullegem, telkens om 20 uur, 's zondags om 18 uur. Toegang 200/250 frank. Reservering bij Nadine D'Hondt, Zevenkaven 34 in Gullegem (tel.: 056-41.57.19, liefst na 17 uur).