T/W Classic mag dan wel het kleine broertje zijn van Rock Werchter, maar qua opkomst moet het alvast niet onderdoen. Ongeveer 60000 mensen zakten enthousiast af naar de festivalweide voor onder meer Joe Cocker en Bryan Adams. Het werd een feest dat volgend jaar beslist navolging krijgt.

T/W Classic heeft Werchter in vervoering gebracht. Amper twee weken nadat de rust weerkeerde, was er alweer een ware volkstoeloop naar de festivalweide. Maar liefst 60.000 mensen lieten zich volledig gaan bij optredens van onder meer Sita, Clouseau en Zucchero. De ambiance en de sfeer kwamen er pas echt in vanaf Joe Cocker. De massa ging vlotjes mee met de rauwe stem van de rocker en droomde reeds van Bryan Adams. De zomer van '68 was weer terug.

,,Dit festival doet me inderdaad terugdenken aan mijn jonge jaren. Tien jaar terug stond ik als tiener op deze weide en nu ben eindelijk terug. Jarenlang liet ik de muziek aan mij voorbijgaan, maar dat is nu definitief verleden tijd. Ik was ondertussen vergeten hoe leuk het is om hier te staan. De muziek brengt je in vervoering. Na jaren thuis luisteren naar cd's is dit een echte verademing. Ik keer volgend jaar beslist terug. Misschien kom ik zelfs met een tentje naar Rock Werchter, kwestie van op te warmen voor T/W Classic 2003. Een suggestie? Jimi Hendrix zal wel wat veel gevraagd zijn zeker?'', zegt Thomas (34) met de glimlach.

Het waren echter niet alleen ervaren festivalgangers die de weide bevolkten. Ook het jonge volkje kwam enthousiast aangedraven voor de ervaren rotten in het muziekwereldje. Lien (21) kwam vooral voor de mooie ogen en stem van Koen Wauters. ,,Ik ben reeds sinds mijn dertiende fan van Clouseau. Ondertussen zijn Koen en Kris en ikzelf heel wat geëvolueerd, maar ze blijven gewoon goed. De tijden van superhit Anne zijn echter voorbij.''


Veel sfeer
,,Ik sta zelf niet meer op de eerste rij voor de mooie ogen van Koentje. Integendeel, door de jaren heen is de muziek steeds belangrijker geworden. Daarom sta ik hier ook vandaag. Clouseau kwam reeds vaak in grote zalen, maar ik heb Koen en Kris nog nooit aan het werk gezien op een festivalweide. Benieuwd wat ze te bieden hebben...'', aldus Lien.

Werchter heeft met T/W Classic duidelijk alweer een nieuwe klassieker op het programma. De file op de weg richting Werchter kondigde dat al aan. De realiteit was niet anders. T/W Classic had de sfeer van Rock Werchter, het gevoel van de zomer van '69 en de smaak van bier uit plastieken bekers. Maar een ding is zeker: het smaakt naar meer.