Een uit de hand gelopen spelletje van een minderjarige veroorzaakte zaterdag in de Paardskerkhofstraat in Sint-Huibrechts-Lille in Neerpelt een zware brand. Twee garages zijn vernield en de aanpalende woning van de buren liep schade op. Gelukkig raakte niemand gewond.

De brandmelding van een dubbele garagebrand liep bij de hulpdiensten binnen omstreeks 17 uur. Bij aankomst van brandweer Lommel ging het om een uitslaande brand in de twee aan mekaar gebouwde garages. De eigenaar van de garage waar het vuur was ontstaan, had op een gegeven moment een harde slag gehoord. Volgens een buurvrouw riepen de kinderen die in de garage met een spelletje bezig waren onmiddellijk nadien om hulp.


Lichte rookschade
Omdat de aanpalende garage vastgebouwd is aan de woning van het gezin Berghmans heeft de brandweer onmiddellijk gewerkt om het woonhuis te vrijwaren. ,,Er is in de woning enkel een klein beetje rookschade'', vertelt de woordvoerster van brandweer Lommel. ,,Daarentegen is het schuurtje van het gezin Bergmans, dat aan de achterkant tegen de garage gebouwd was, volledig uitgebrand. Ook een partij meubilair en bouwmaterialen die daar lagen opgeslagen, gingen mee in de vlammen op. De schade is daardoor toch aanzienlijk.''

Uit de vaststellingen van brandweer en politie blijkt dat het vuur ontstond nadat de minderjarige zoon een spelletje speelde waarbij benzine werd gebruikt. Door de ontbranding van de jerrycan met benzine ontstond er al snel een brand, waarbij de vlammen bliksemsnel om zich heen grepen. Het vuur sloeg vervolgens over naar de garage en het schuurtje van de buren. (ADH, YJP)