Afgelopen week trok Guy Verberckmoes naar de Mechelse infobalie met zijn klacht over ,,het wildplakken van Maanrock-affiches''. Het betrof de leegstaande panden aan de Yzerenleen enerzijds en de affiches op de hoek van Brusselsesteenweg met Hombeeksesteenweg anderzijds.

,,Verleden jaar heeft schepen Stevens de affiches van het sluikplakken al laten verwijderen'', vertelt Verberckmoes, woonachtig op de Hombeeksesteenweg, lid van de Wijkraad Mechelen Zuid en van de plaatselijke leefmilieugroep.

Verberckmoes beschuldigt Patrick Backx van de vzw Mechelse Feesten van ,,paraplu-politiek'', als deze antwoordt dat de verantwoordelijkheid ligt bij enkele jeugdige plakkers, die de richtlijnen niet volgen.

Ook Mechelse Feesten-medewerker Jef Van Dun is op de hoogte van de klacht en volgens hem haalt Verberckmoes twee zaken door elkaar. ,,Voor de affiches van Maanrock zelf hebben we bij de vzw Mechelse Feesten een privé-persoon in dienst. Deze kreeg strikte plak-richtlijnen mee en meldde ons dat er al andere affiches ophingen, meer bepaald van de Maanrockrally (de Rally-winnaar speelt op Maanrock, red.). Het Cultureel Centrum houdt zich echter bezig met de organisatie van de Rally en daar vernamen we dat elke Rally-deelnemer een 20-tal affiches meekreeg'', gaat Van Dun verder.

Ondertussen stuurde het stadsbestuur een brief naar Verberckmoes, met daarin twee ,,beloftes''. Ten eerste het verwijderen van de wildgeplakte affiches, wat ondertussen gebeurde en ten tweede zal vanaf volgend jaar gevraagd worden aan de Rally-deelnemers om ,,absoluut niet wild te plakken''. Afwachten tot volgend jaar, om te zien of stadsbestuur en wildplakkers doen wat hen gevraagd werd.