De Guldenaar 2003 gaat naar de vzw Tobbedansen. Al tien jaar organiseert deze vereniging een boeiend waterspektakel op de Leie. Vorig jaar bemachtigden ze ook een nominatie, dit jaar meteen de prijs.

Het Feest- en Cultuurcomité Machelen reikte vrijdagavond de tweede Guldenaar uit, een onderscheiding voor personen of groepen die een bijzondere bijdrage leverden ter bevordering van het sociaal-cultureel leven in Machelen. Vorig jaar won de groep van The Night of the Prochie. Een overvolle zaal kreeg opnieuw de helft van de stemmen om een laureaat te kiezen uit de zes nominaties: het ACW voor zijn Poëzieroute, het Davidsfonds voor zijn sterk vijfentwintigste werkjaar, de vrije basisschool en de ouderwerkgroep Leiebloem voor hun circusspektakel Bambino, de KVLV-Landelijke Gilde voor hun Sneukeltocht, het Standbeeld en Boom voor vijf jaar ambiance met hun conference en de vzw Tobbedansen voor tien jaar waterspektakel. Het Davidsfonds en Tobbedansen waren voor de tweede maal genomineerd.


Volksfeest voor jong en oud
Na een bijzonder gezellige avond met spitse commentaar van het presenteerduo Peter Lambert en Marc Devlieger en met gekke animatie door artiest Marino, stond de uitslag vast. De vzw Tobbedansen mag de Guldenaar, een prachtig kunstwerk, een jaar tot zijn patrimonium rekenen. Tweede werden Standbeeld en Boom en derde circus Bambino.

Tobbedansen krijgt de prijs omdat de twee verenigingen achter dit evenement, de KAJ en de Chiro, een kwaliteitsspektakel brengen, de samenwerking onder de jeugd stimuleren, met hun volksfeest jong en oud bereiken en een uitstraling geven aan het dorp Machelen. Mario Huysse, David Leroy, Nathalie Feys, Thomas de Clerck, Fleur Landsheere en Kristof Torck reageerden bijzonder enthousast op hun uitverkiezing. (JRZ)