Inbrekers lieten woensdagavond in Lanaken een spoor van vernieling achter. De daders aarzelden niet om de zware middelen te gebruiken om binnen te geraken. Er werden inbraken gepleegd in vier woningen, twee restaurants en het psychiatrisch ziekenhuis.

De inbraak in het psychiatrisch ziekenhuis vond gisteren in de vroege ochtend plaats. Via een openstaand raam drongen de daders binnen in de afdeling De Hoop. Ze forceerden een aantal binnendeuren en geraakten uiteindelijk in het kantoor van de rekendienst. Er is een kluis ontvreemd maar de juiste omvang van de buit is nog niet bekend.

In de loop van woensdagavond werden een zestal feiten vastgesteld die duidelijk met elkaar verband houden. De daders forceerden vermoedelijk met een zware koevoet de achterdeuren van twee woningen in de Lindestraat in Veldwezelt. Uit de slaapkamer van één van de woningen werd geld gestolen. Vervolgens probeerden inbrekers een raam te forceren aan de achterkant van een woning langs Tournebride. Toen dat niet lukte, braken de onbekenden vijf betonklinkers uit en kieperden die door een raam. Er zou echter niets gestolen zijn.

In deMeesjesstraat werd een baksteen door een raam gegooid. De daders doorzochten de woning maar daar moet de juiste omvang van de buit nog vastgesteld worden. Aan de Steenweg kregen twee restaurants ongewenst bezoek. In één van de restaurants drongen de inbrekers binnen op de eerste verdieping. De buit bestaat uit een horloge. Bij de inbraak in het tweede restaurant werden drie daders betrapt. De drie jongeren van Oost-Europese afkomst sloegen zonder buit op de vlucht in een donkerkleurige Audi stationwagen.

Volgens de lokale politie waren de inbrekers duidelijk op zoek naar geld en juwelen want andere waardevolle zaken bleven onaangeroerd.