De zes Dilbeekse jeugdhuizen, de zes JK's, houden morgen, zaterdag voor de zevende keer een muzikale kroegentocht. In elke jeugdhuis geeft een muziekgroep het beste van zichzelf. Een bus brengt de muziekliefhebber van het ene optreden naar het andere.

De muzikale jeugdhuistocht begon als een bluesrally. ,,De jongste jaren komen verschillende muzieksoorten aan bod'', zegt Stijn Guaghebeur van de zes JK's. ,,In vijf van de zes jeugdhuizen treedt een groep tweemaal op. In de Paddenstoel is er om 1 uur dan een afsluitend optreden. Iedereen komt daar samen en achteraf kan er nog wat doorgefuifd worden''.

Twee bussen, op kosten van de gemeentelijke jeugddienst, pikken aan elk van de zes jeugdhuizen de belangstellenden op en doen de ronde zodat iedereen elk optreden kan meemaken. Om 3 uur vertrekken ze aan de Paddenstoel om iedereen weer veilig naar af te brengen.

In de Zomaar (Itterbeek) staat Zia op het podium met Colombiaanse producten en songs. In de Roesj (Dilbeek-Savio) weerklinkt A.S.A.P. ft. Treaty met soft dancehall tot hardcore reggea. De Vuilbak (Sint-Martens- Bodegem) haalt Spacca (te zien in Man bijt hond) in huis met bloedhete dansritmes. De Jos (Schepdaal) biedt stevige pop(punk)rock met Bueller en in de Oosthoek (Dilbeek) geeft Strangle the Parrot Belgische americana- softpunkrock ten gehore. Alibi Ike zorgt in de Paddenstoel voor het slotoptreden. Het is een moderne covergroep die vooral veel ambiance brengt. (LVD)

  • Zaterdag 1 november om 20 uur eerste optreden. Details over de uren en stopplaatsen van de bussen op www.jeugd.dilbeek.be.