De brugleuningen van de Stationsberg in Muizen worden dan toch beveiligd. Na protest van de buurtbewoners en de Sint-Lambertusschool tegen de 'halfslachtige' renovatie van de brug (in onze krant), besloot het stadsbestuur 30.000 euro extra uit te trekken voor de installatie van een nieuw rasterwerk.

In de loop van de maand augustus werden op de Muizense Stationsberg nieuwe voet- en fietspaden aangelegd. Kostprijs: 88.000 euro. Om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te garanderen, liet de stad een betonnen opkant van twintig centimeter langs de kant van de brugreling aanbrengen. Voordien bestond immers het gevaar dat kinderen met hun fietsjes onder de reling door reden en meters diep te pletter stortten.

Die veiligheidsingreep ging voor de omwonenden en het bestuur van de Sint-Lambertusschool, die zich aan de voet van de berg bevindt, echter niet ver genoeg.

,,De bestaande reling blijft levensgevaarlijk. Een kleine onoplettendheid of wat onschuldig heen en weer geduw volstaat om onze kinderen te zien verongelukken'', lieten enkele bezorgde ouders aan onze redactie weten. Schepen van Openbare Werken Leo Stevens (CD&V) toonde begrip voor hun bezorgdheid en stelde het schepencollege voor om extra beveiligingswerken uit te voeren. Gisteren startte aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver met de installatie van een nieuwe afrastering.

,,De stalen piketten worden verankerd op de betonnen opkant die langs het voetpad loopt, zodat de nieuwe afsluiting pal voor de oude, onveilige reling komt te staan'', zegt Leo Stevens. ,,De ouders hoeven zich niet langer ongerust te maken. Vanaf nu kan geen enkel kind nog van de Stationsberg tuimelen. Uit deze ingreep blijkt eens te meer dat het stadsbestuur niet alleen aandacht besteedt aan de binnenstad, maar ook aan de buitenwijken.''

De nieuwe brugleuning kost de stad een kleine 30.000 euro. De werken zullen wellicht twee weken in beslag nemen.