Het bijna 100 jaar oude Astridpark krijgt een opknapbeurt. De stedelijke groendienst voert een hele reeks van opsmukwerken uit met als kroonstuk de integratie van een voormalige parking langs de Meensestraat. Op die grond komt een compostpaviljoen waar bewoners die geen plaats hebben voor een compostbak, hun tuin- of keukenafval toch kunnen achterlaten.

Het grondplan van het Astridpark is de jongste jaren vaker aangepast. Aangelegd als een Engelse landschapstuin in 1904 kwam er in 1996 nog een grote uitbreiding aan de kant Mosselbank, waar er opnieuw in dezelfde stijl glooiende gazons en losse boomgroepen bij kwamen.

Dit jaar stond het park na een nieuwe opknapbeurt centraal tijdens de Dag van het Park.

,,Tegen volgend voorjaar willen we bijkomende opsmukwerken uitvoeren'', zegt Geert Lakiere van de groendienst. ,,Het gaat om het vernieuwen van wandelpaden, het bijplaatsen van zitbanken en vervangen van aanplantingen.''

De voormalige parking van Superconfex aan de Meensesteenweg wil de groendienst in het park integreren. Na jarenlange pogingen kon de stad het stuk grond toch verwerven. Op vraag van de wijkontwikkeling komt daar een compostpaviljoen. Vooral bewoners van de flats op de Mosselbank, maar ook andere omwonenden, zouden daar op bepaalde momenten hun tuin- of keukenafval kunnen composteren. Wijkcompostmeesters zullen hen met raad en daad bijstaan. Het dossier voor de uitvoering van al deze werken wordt binnenkort voorgelegd aan het schepencollege en is op 80.000 euro geraamd. Het vervangen van de verouderde verlichting langs het fietspad door het Astridpark is inmiddels al goedgekeurd. De doorsteek wordt zeer druk gebruikt door fietsende scholieren richting Sint-Amandscollege en door jonge sporters die naar de voetbalterreinen van Stade rijden. Om het comfort en de veiligheid van de jonge gebruikers te verbeteren, komen er veertien nieuwe armaturen die helemaal niet opvallen in het groen. (JF)