Een uitslaande brand vernielde tijdens de nacht van maandag op dinsdag een woning langs de Grauwe Steen in Heusden-Zolder. De vlammen sloegen over naar de stroomkabels wat voor extra vuurwerk zorgde. Zowel de bewoner als de huurder waren afwezig, zodat er geen gewonden vielen. De woning zelf moet waarschijnlijk afgebroken worden.

Carlo Meekers die sedert een viertal jaren de achterkant van de getroffen woning huurt, vond bij zijn thuiskomst alleen de verbrande resten van zijn bezittingen.

,,Alleen mijn moto bleef gespaard. De nieuwe computer die ik pas had gekocht, is samen met al mijn kleding en het meubilair in de vlammen opgegaan, alles is weg. Ik zal een ander onderkomen moeten zoeken. Voorlopig kan ik bij mijn familie of bij mijn vriendin terecht.''

Een buurman werd omstreeks 1.30 uur gewekt door enkele flinke knallen. Ook andere personen uit de buurt hoorden platen door de hitte stukspringen. Onmiddellijk werden de hulpdiensten verwittigd.

Toen brandweer Heusden-Zolder ter plaatse kwam, stond het dak in lichtelaaie. ,,Bij onze aankomst wisten wij niet of er nog bewoners in de woning aanwezig waren'', vertelt luitenant Wouter Vliegen van de brandweer. ,,We poogden binnen te gaan in het pand maar onze mensen werden teruggedreven door de vlammen. Buren wisten te vertellen dat de auto weg was zodat wij al min of meer gerustgesteld waren. Acheraf bleek ook dat de bewoners afwezig waren.''

,,Even nadien sloegen de vonken van de stroomkabels. De diensten van Interelectra zijn dan ter plaatse gekomen. Na een tweetal uren was het vuur geblust. De woning is volgens ons goed voor de sloop.'' Aanwijzingen voor de oorzaak van de brand zijn er momenteel niet.

Eigenaar Remy Swelders was evenmin aanwezig bij het uitbreken van het vuur. Wegens gezondheidsproblemen slaapt hij 's nachts bij familie. Het is de tweede keer in enkele jaren tijd dat de woning getroffen wordt door een brand. De vorige keer ging het vooral om rookschade nadat er vuur was ontstaan in de achterbouw van het pand. De achterbouw is nu volledig weg.