Chauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant die vanuit de stelplaats Het Rad in Anderlecht vertrekken, legden gisterenmorgen het werk neer nadat één van hun collega's het slachtoffer was geworden van agressie. Daardoor reden er gisteren in het Pajottenland nauwelijks bussen.

Buschauffeur Patrick Dauwe, die 13 jaar voor De Lijn rijdt, werd maandagavond voor de tweede keer het slachtoffer van agressie. De man werd door een Volkswagen Golf ter hoogte van de Makro in Sint-Pieters-Leeuw klemgereden. Enkele jonge mannen ensceneerden dat hun voertuig door de bus was geraakt. Toen de buschauffeur uitstapte, werd hij meteen in mekaar geslagen. De jongeren vluchtten met zijn portefeuille en de dagopbrengsten.

Buschauffeur Dauwe liep een zware hersenschudding op. Hij werd in een ziekenhuis in Halle opgenomen. Het is de tweede keer dat hij wordt afgetroefd op dezelfde buslijn, Brussel-Halle (HL). De eerste keer werd hij in Halle bont en blauw geslagen.


Agressie
Meerdere bestuurders van De Lijn die aan Het Rad vertrekken, werden al het slachtoffer van agressie. Maandag werd er buiten de agressie op Patrick Dauwe nog een tweede keer geweld gebruikt tegen een chauffeur van De Lijn.

Het werd de 53 busbestuurders van ,Het Rad' te veel. Ze legden het werk neer. Met als gevolg dat er voor grote delen van het Pajottenland gisteren geen busverbinding van of naar het Brussels Gewest mogelijk was. Vandaag rijden de bussen in principe weer normaal.