Met het nieuwe zwembadcomplex De Treffer, dat vrijdag 16 november officieel wordt geopend, heeft Waregem zichzelf overtroffen. Voor het prijskaartje van 200 miljoen frank (4.957.870,5 euro) investeerde de stad in de vernieuwing van het bestaande bad en in een nieuwbouw met vier nieuwe waterpartijen, whirlpools en stoombaden die het publiek alles bieden wat ze wensen. Mindervaliden en rolstoelgebruikers werden niet vergeten. En de basisscholen van groot-Waregem kunnen er gratis zwemmen.

De Treffer staat niet alleen voor het nieuwe zwembadcomplex aan de Meersstraat maar ook voor de sporthal en de cafetaria: een modern sportcentrum met als absolute blikvanger de zweminfrastructuur. Schepen van Sport Georges Vantieghem stelde de geslaagde investering maandagavond voor aan de pers.


Waterpret
,,Wij investeerden 200 miljoen frank in nieuwe zweminfrastructuur. De volgende drie jaren gaan wij het op sportvlak kalmpjes doen. Dat wil zeggen: geen grote projecten meer maar opvolgings- en onderhoudswerken. Natuurlijk: als onze voetbalploeg SV Zulte-Waregem, nu leider in derde nationale, kampioen zou spelen moeten wij wel zo'n acht tot negen miljoen frank (198.314,82 euro) opzij leggen voor aanpassingen aan het Regenboogstadion. Maar goed, zover zijn we nog niet. Wat nu telt, is ons zwembadcomplex dat wij vrijdag 16 november officieel openen. Gouverneur Paul Breyne is eregenodigde. Hij komt voor West-Vlaanderen in Waregem de Vlaamse Zwemweek van 16 tot 25 november openen.'' Aanleiding voor de realisatie van dit megaproject was de verplichting om het bestaande complex, een 25-meterbad en instructiebad, aan te passen conform het Vlaamse milieureglement Vlarem 2 bis. Maar Waregem wou meer. De stad wou voor het publiek up to date zwemplezier creëren en investeerde daarom in een nieuwe vleugel die nog eens vier extra waterpartijen omvat: een peuterbad, een recreatiebad met familieglijvak, waterkreek en jets, een duikkuil met springplank, een grote glijbaan van vijftig meter met opvangbad en whirlpools en stoombaden. Het geheel maakt een overweldigende indruk.


Faciliteiten
Verantwoordelijke Roos Moerman: ,,Er is nog meer. Mindervaliden en rolstoelgebruikers krijgen er alle noodzakelijke faciliteiten. Ouders die zelf niet in het bad willen, kunnen vanop een ,,sas'' hun kinderen in het oog houden. Vanuit de aangrenzende cafetaria hebben toeschouwers een compleet overzicht. Er is ook een aparte EHBO-unit waar wij mensen kunnen opvangen en, indien nodig, meteen via een aparte uitgang aan het park kunnen wegvoeren.''

Voor al die waterpret bestaan er verschillende tarieven: individueel, groepstarief, een tienbeurtenkaart en abonnementen. Voor hun kleuters betalen de ouders 51 frank (1,25 Euro) per kind. Vanaf het eerste leerjaar vraagt Waregem 121 frank (3 Euro).