Volkskunstgroep Die Boose blaast 45 kaarsjes uit. Om deze verjaardag passend te vieren, vindt donderdag 1 november een totaalspektakel plaats in het Izegemse auditorium.

Volkskunstgroep Die Boose is een bekende in het Izegemse cultuurleven. Die Boose bestaat uit heel wat deelgroepen. Er is een dansgroep voor kinderen, de jeugd, de volwassenen en een veteranengroep. Naast de dansgroepen zijn er een gemengd koor, een groep vendeliers en een orkest.

De groepen hebben in de loop van die 45 jaar talloze optredens in binnen- en buitenland achter de rug. Zij komen ook telkens aan bod tijdens het tweejaarlijkse wereldfolklorefestival.

Om het 45-jarige bestaan passend te vieren, vindt donderdag 1 november een totaalspektakel met alle deelgroepen plaats. Het publiek zal kunnen genieten van optredens rond de markt, de Brigands, oude ambachten en de IJslandvaarders. Dit alles wordt gebracht met dans, zang, muziek en vlaggenzwaaien, in een zee van klank en licht.

De regie is in handen van Wim Dewitte, dansleider van de dansgroep van de volwassenen. Ronny Pattyn stond voor de decorbouw in.

De jubileumvoorstelling vindt plaats in het muziekauditorium en begint om 19 uur. Kaarten kosten 300 frank voor volwassenen, 250 frank voor kinderen tot 12 jaar en zijn te verkrijgen bij leden van Die Boose.