Monique CLAERHOUT van heemkundige kring Juliaan Claerhout heeft weer 12 mooie foto's gemaakt voor de kunstkalender 2002. Dit verzamelobject verschijnt in een beperkte oplage en laat heel wat verrassende hoekjes van groot-Wielsbeke zien.

De vorige fotokalender (2000) van de heemkundige kring Juliaan Claerhout was in nauwelijkse enkele maanden tijd uitverkocht. Gestimuleerd door dit succes heeft Monique Claerhout voor het jaar 2002 opnieuw diverse plekjes uit groot-Wielsbeke op foto vastgelegd en achteraf een selectie gemaakt voor een nieuwe uitgave.

Monique Claerhout: ,,Net zoals bij de vorige editie kozen wij ook nu weer voor mooie dorpszichten, landschappen, boerderijen en andere vaak verrassende locaties in groot-Wielsbeke. Maar wij tonen de gekozen foto's nu in groter formaat. En de kalender zelf is ook praktischer ingericht zodat men heel vlug bepaalde gegevens kan opzoeken.''


Boerderijen
Het selecteren van de foto's was geen sinecure. Maar Monique Claerhout slaagde er toch in 12 zichten over te houden die van de nieuwe kunstkalender een collector's item maken.

,,Wij namen foto's op van enkele mooie boerderijen: Hof de Leiespleter, de Caignaard, de hoeve Fack op de hoek van de Heirweg & de Wakkensesteenweg en de Bonnaerdshoeve. Ook de Kasteeldreef komt erin voor. Net als een zicht op de Leie waar het kanaal Roeselare-Ooigem in uitmondt. Aandacht hadden wij ook voor de Sint-Brixiuskerk van Ooigem. En voor de tuin van het André Demedtshuis in Sint-Baafs-Vijve.''

  • De kunstkalender van de Juliaan Claerhoutkring kost 550 frank. Bestellen bij: Monique Claerhout, Tarwestraat 8, 8710 Wielsbeke, 056-66.26.01.