Ingrid Machiels (34) uit Gent heeft zich met het up-tempo-nummer Tell Me ingeschreven voor de selectie van Eurosong. Samen met haar vriend, Aalstenaar Gunther Stampaert (32), schreef en componeerde zij het nummer. Er werd meteen een Nederlands- en Engelstalige versie ingezongen.

,,Tegen eind oktober dienden de inschrijvingen binnen zijn'', vertelt Ingrid Machiels. ,,In november selecteert een luistercomité de inzendingen. Weerhouden worden zou al een bekroning zijn. We zijn overwegend bezig met dansmuziek. Tell Me is iets rustiger. Ik vond het zo goed, dat ik het niet wou afstaan.''

Ingrid volgde notenleer, piano en klassieke zang aan het muziekconservatorium in Gent. Gunther is autodidact. ,,Ik kan geen noot lezen'', zegt hij. ,,Ik speel op mijn gehoor en gevoel. Schrijven doe ik met de hulp van de computer. Twee jaar geleden heb ik een eerste demo opgestuurd naar Sonny Music. Het werd uit de 250 inzendingen weerhouden. Het was de start van m'n componist-producerloopbaan. Er zijn veel mensen die zich met muziek bezig houden en hopen door te breken. Een beetje geluk is nodig. Als je liedjes maakt en je kunt er niet mee buiten geraken is dat triestig.''


Kapiteintjes
Momenteel maken Ingrid en Gunther muziek voor manager Piet Triest. De opnames gebeuren thuis in een zelfingerichte studio.

Ingrid en Gunther hebben elkaar leren kennen op het werk. Ingrid is verkoopster in een kledingszaak aan de Kapiteintjesstraat in Aalst en Gunther werkt in het er naast liggende Hubocenter. ,,Het is onze gezamenlijke interesse voor muziek die ons bij elkaar bracht'', houdt Ingrid voor. ,,De interesse mondde uit in Liefde. Ik ben eind 1999 in Aalst bij Gunther komen wonen. Ik voel me er goed thuis.'' Buiten enkele optredens voor vrienden tijdens verjaardagsfeestjes stond Ingrid nog voor geen publiek.

(JLA)