Geen dag gaat voorbij of de stad Ronse wordt met diefstal, inbraak of geweld geconfronteerd. In nauwelijks anderhalve maand werden in het centrum tien vrouwen overvallen. Maandagnamiddag werd weer een vrouw slachtoffer van een handtassendief en 's nachts werd weer een reeks inbraken gepleegd.

Maandag omstreeks 16.30 uur werd fietsster Irene Beatse uit de Stijn Streuvelsstraat 37 in de Ruyffelaerekoer met geweld overvallen. De 71-jarige vrouw kwam ten val en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Gezien de ernst van de letsels werd ze opgenomen op de afdeling intensieve zorgen.

De vrouw reed in de Ninovestraat en was net de Ruyffelarekoer ingedraaid toen een jonge kerel op een bromfiets poogde haar handtas te stelen. Hij probeerde de handtas van het fietsstuur te rukken. Hierdoor verloor de fietsster haar evenwicht waardoor ze viel. Hij slaagde er niet in de handtas mee te nemen. De kerel vluchtte weg, maar moest in het doodlopend straatje rechtsomkeer maken. Daardoor moest hij weer voorbij het bewusteloze slachtoffer. Een getuige kon slechts een vage persoonsbeschrijving van de handtassendief geven.


Inbraken
Tijdens de nacht van maandag op dinsdag gebeurden ook weer een aantal inbraken. Bij Portalon, het bedrijf voor kleerhangers in de industriezone Klein Frankrijk 58 werd een vrachtwagen gestolen. Het is een twaalf jaar oude rode bestelwagen van het merk Citroën met firma-opschrift. De wagen stond geparkeerd naast het gebouw en was geladen met enkele colli.

Ook in het jongerencafé The Pulse op de hoek van de Grote markt met de Zuidstraat werd ingebroken. De uitbater stelde de diefstal gistervoormiddag vast. Toen werden de ontvreemde koffertjes van een geldwisselaar en van een automaat ook teruggevonden op de parking Michel Portois, een boogscheut verder. Ook werd een geldsom ontvreemd.

Andermaal werd ingebroken in lokalen van het Gemeenschapsonderwijs. In de campus in de Gustave Royerslaan verschaften dieven zich toegang via de sportzaal. Van diverse lokalen werd gepoogd de toegangsdeur te forceren. Er lag heel wat braakschade. Vermoed wordt dat de inbrekers de vlucht namen toen de alarminstallatie in werking trad. Ook in de wijkschool Broecke werd in nauwelijks enkele weken tijd een tweede keer ingebroken. Enkel braakschade werd vastgesteld.


Oproep
Zonechef Roland Schiettecatte van de politiezone Ronse doet een oproep tot de inwoners om alle verdachte handelingen te melden. ,,Alle info, ook in verband met de jongste reeks diefstallen met geweld, is welkom en wordt in alle discretie behandeld'', zegt Roland Schiettecatte.