De jongens van jeugdclub De Bunker in Glabbeek halen op vrijdag 1 augustus aardig wat talent op hun podium voor de 24ste editie van de Strandfuif. Ook maken ze het de bezoekers gemakkelijk met een verkeersvrije Grotestraat, een ruime parkeerzone en een pick & ride-zone voor wie de tienerkroost komt leveren en weer ophalen.

,,Samen met de brandweer, het Rode Kruis, het gemeentebestuur en de politie brachten we enkele veranderingen aan in de aanpak'', laat Bunkervoorzitter Stijn Janssens horen. ,,Voor meer veiligheid voor festivalbezoekers lijkt het aangewezen de Grotestraat verkeersvrij te houden op 1 en 2 augustus. De Craenenbroekstraat is de invalsweg naar de parking en de optredens. We kunnen beschikken over een fors uitgebreid en veilig parkeerterrein. Wie jongeren per wagen brengt of weer komt ophalen, doet dat best op een speciale pick & ride-zone tussen de Glazuur en de Grotestraat. In die zone is het toegelaten tijdelijk halt te houden. Zo vermijden we geharrewar vlak aan de feesttent.''

Vrijdag steekt Strandfuif om 17.30 uur van wal met de Glabbeekse groep Oversized. Daarna is het de beurt aan het Zweedse Liberator (18.30 uur), de Nederlandse Bettie Serveert (20 uur), De Mens (21.30 uur) en in de latere uurtjes het Noord-Ierse Therapy (23.15 uur) met een portie stevige rock. Zaterdag zorgen de MG's voor een echte Strandfuif vanaf 21 uur. Tonnen wit zand, tropische planten en hopelijk goed weer zorgen voor een exotische stemming.

  • Strandfuif Glabbeek: vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus. Info tel. 0478-69.38.23 of www.bunker.be.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig