Het chalet met de ontvangstruimte, de douches en bar voor de bewoners van camping ,Paul Rosmant' aan de Warandeberg in Wezembeek-Oppem is gisteren uitgebrand. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.

Een hoop verbrand puin en een zwartgeblakerd houten bordje. Dat is wat er rest van de chaletbar van Camping Paul Rosmant in Wezembeek-Oppem.

Om 4.41 uur kreeg de brandweer van Zaventem een oproep voor brand op de camping. Amper zes minuten later waren de spuitgasten al op de camping. Bij hun aankomst sloegen de vlammen al uit dak van het chalet. Omdat de aanvoer van het bluswater moeilijk was, liet de brandweer een tankwagen met zevenduizend liter water aanrukken.

De vlammen sloegen meters boven het chalet uit en door de hitte vatte ook een caravan op tien meter van het chalet vuur. Een raam, een dekzeil en wanden van de caravan smolten weg. Een tent werd door gensters beschadigd.

Rondom het chalet hadden ook sparren vuur gevat. De brandweer kon niet voorkomen dat het chalet (12 bij 25 meter) afbrandde. De douches, ontvangsthal en de bar van de chalet brandden uit.

Volgens de brandweer hebben getuigen elektriciteitsproblemen gemeld op de camping. De elektriciteitsvoorziening in de chalet was pas vernieuwd, vermoedelijk ontstond de brand door kortsluiting.


Nieuwe bezoekers weg
Er staan zestig bezoekers met caravans op de camping. De directie moest gisterenvoormiddag nieuwe bezoekers wegsturen. Die werden doorverwezen naar campings in Grimbergen, Neerijse en Huldenberg.

Enkele jaren geleden was er al brand. Die werd veroorzaakt door spelende kinderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig