Gisteren kort na de middag kreeg het VTB-reisbureau aan de Lisperstraat, in Lier, vlak bij de Grote Markt, een overvaller op bezoek. Hij dreigde met een wapen en is er met een relatief kleine buit vandoor.

De niet gemaskerde overvaller bedreigde de twee aanwezig bedienden met een pistool. Eén van de bedienden werd gekneveld met plastieken bandjes. De andere werd verplicht de kassa te openen en hem het geld te geven.

Eens dat in handen stoof de kerel weg. Hoe groot de buit is, moet nog worden uitgemaakt maar volgens de eerste vaststellingen blijkt die toch beperkt te zijn. De overvaller is een man van Noord-Afrikaanse oorsprong die ongeveer 20 is. Hij spreekt wel het plaatselijk dialect maar tot nog toe ontbreekt elk spoor.

Opmerkelijk is dat de overval op nauwelijks een enkele tientallen meters van de Grote Markt gebeurde. De politie is er van overtuigd dat er getuigen moeten zijn die de kerel hebben zien vluchten. Daarom wordt gevraagd dat zij zich melden bij de politie op het nummer 03-491 13 73. (RBZ)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig