Wat een mooie vakantie moest worden voor een jong koppeltje uit het Nederlandse Ede is gisteren geëindigd in een drama. Omdat de surfplank niet goed meer vastlag op hun VW Kever stopten ze op de E17 in Aalbeke. Op de pechstrook werd de 21-jarige bestuurder aangereden door een Nederlandse trucker die net daarvoor een voertuig had ingehaald. Hij werd weggeslingerd en overleed aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde net voor de middag op de snelweg richting Franse grens. Elico Den Older (21) en zijn vriendin Jolien Jagt (18) merkten dat er iets loos was met hun lading en de surfplank die bovenop hun Kever lag en stopten op de pechstrook ter hoogte van de brug van de E17.

Terwijl beiden waren uitgestapt, kwam de tankwagen van de Nederlandse firma Van den Brug uit Putten terug op de rechterrijstrook na het inhalen van een voorligger. Volgens het Kortrijkse parket week trucker William T. (20) daarbij te veel naar rechts uit en kwam hij met zijn tankwagen op de pechstrook tegen het voertuig van het jonge koppel terecht.


Trucker niet dronken
De bestuurder werd gegrepen en weggeslingerd. Hij overleed ter plaatse aan de verwondingen. Zijn vriendin hield lichte verwondingen aan het ongeval over. Ze werd in shocktoestand naar het AZ Groeninge vervoerd.

Een Nederlands echtpaar dat ook op reis was naar het zuiden met de caravan, hield meteen halt en bood de eerste hulp. De twee collega's van William T. die met hun tankwagen volgden, stopten eveneens op de plaats van het ongeval.

Uit het onderzoek van de tachograaf bleek dat de trucker niet te snel reed. Hij legde ook een negatieve ademtest af. Door de aanrijding was de rechterrijstrook enige tijd afgesloten voor het verkeer, maar noemenswaardige verkeershinder had dit niet tot gevolg.