Geen weide, maar wel het Dorpsplein van Denderleeuw zal zaterdag 2 augustus het decor zijn van Rock Lieje . Een muziekfestival dat de vele lokale muziekgroepen in de kijker wil zetten.

 • Denderleeuw
 • Tien muziekgroepen zetten op 2 augustus een stap op het grote, professionele podium aan het Denderleeuwse Dorpsplein. Ze doen dit voor het festival Rock Lieje dat zijn eerste editie ingaat. ,,Tot vorig jaar hadden we de Pardessusfeesten, maar deze mensen moesten de organisatie stoppen'', vertelt schepen van Feestelijkheden Jan De Nul.


  Vervelen
  Organisator van Rock Lieje is Ronny Baeyens, een lid van de Denderleeuwse covergroep The Stormriders : ,,Denderleeuw telt vele muziekgroepjes, zowel jonge als iets minder jonge bands die een ruim publiek kunnen bekoren. Om al dit lokale talent eens in de kijker te plaatsen bij de eigen bevolking, hebben we Rock Lieje op poten gezet.

  Het programma is ingedeeld in twee stukken: een Rock Rally en een 'gewone' avondprogrammatie. Met de Rock Rally willen de organisatoren jonge groepen de kans geven zich op het grote podium te bewijzen. ,,Van 14 tot 16.30 uur gaan we samen met het publiek op zoek naar de laureaat van onze eigen Rock Rally. Vijf jonge bands gaan dan muzikaal de strijd aan met elkaar en kunnen hierbij een geldprijs winnen'', zegt de organisator.

  De winnaars van de Rally mogen 's avonds hun optreden overdoen, tussen de muziekgroepen W.R.3. , Streamlet , Frederic & Roadstar , The Cecilian Gang en de The Stormriders . Maar Rock Lieje wil meer zijn dan muziek. Daarom wordt ook aan randanimatie gedacht en ook tussen de verschillende optredens klinkt muziek in de oren. De Afrikaanse groep Bogolan zal tussen de mensen wandelen en de oren vullen met exotische percussiemuziek.

  Of zoals Ronny Baeyens beweert:,,Het publiek krijgt gewoon de kans niet om zich te vervelen.''

 • Rock Lieje vindt plaats op zaterdag 2 augustus aan het Dorsplein van Denderleeuw. Het eerste optreden start om 14 uur en de toegang is gratis.
 • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig