Het toeristisch, recreatief onthaalcentrum van de Schelde De Notelaer heeft een eigen webstek. Ontwerper Hugo De Pauw maakte er een bijzonder kijk- en luisterstuk van. Je krijgt er alle info over historiek, werken en arrangementen. Heel wat schakels maken het verdere opsnorwerk makkelijk.

Surf even naar www.notelaer.be en een hele wereld om en rond de Schelde gaat voor je open. Monique De Ryck stelde tijdens de voorstelling van de webstek dat de idee eigenlijk al drie jaar rijpt. ,,We moesten rekening houden met de beschikbare budgetten van de vzw en werken voor de toeristen. Hugo De Pauw spendeerde zes maanden aan het opzet.''

De website telt dertig bladzijden. Een 40-tal foto's geven het geheel een kleurrijke, maar vooral fascinerende uitstraling. Zo zit er ook een 360°-beeld in van de omgeving. De brandweer, mét ladder, kwam er aan te pas om het beeldje te schieten. ,,Het was inderdaad de bedoeling om iets te maken dat levendig overkomt, zowel op visueel als auditief vlak. Maar toch mag het na een tijdje niet gaan vervelen. Zo zit de historiek van het gebouw wel in de stek, maar erg beperkt. We mikken vooral op de toeristische informatie. Elke pagina heeft onderaan een balkje met telefoon- en faxnummer en het e-mailadres. Arrangementen kan je rechtstreeks boeken. Brochures zijn via de museumwinkel vlot te bestellen.'' Uiteraard komen ook de Notedop en het literair dijkpad aan bod. ,,Er zitten schakels naar de VVV, het gemeentebestuur, Toerisme Vlaanderen en uiteraard TV1. De opnames en straks de uitzendingen van de nieuwe VRT-reeks ,,Stille Waters'' zijn belangrijk voor de regio. Je kan je moeiteloos inschrijven als Vriend van de Notelaer. Leraars die een leerrijke schooluitstap zoeken, raken via Schoolreizen makkelijk in Hingene.'' (MSS)