Vijf zorgvuldig uitgekozen 'betere' films voor een jong publiek. Het CC 't Blikveld in Bonheiden blijft er een hele vrijdagnacht voor open. Dat wordt de eerste Nacht van de Film waarvoor het CC en de Jeugddienst hebben samengewerkt.

Het CC 't Blikveld werkte afgelopen zomer al een keer samen met de Jeugddienst van Bonheiden voor een jonge ZomerZondag. Dat krijgt nu een vervolg met de Nacht van de Film.

De betere films voor jongeren vanaf 18 jaar. Dat is het opzet van die Nacht van de Film, nu vrijdag 30 november vanaf 20 uur in het Cultureel Centrum van Bonheiden. Directeur Christa Mels koos de films: ,,Ik ben gegaan voor de betere films, buiten het typische circuit. Geen Amerikaanse producties. De juiste mix van het absurd komische, de rauwe realiteit, het poëtische, het emotionele en wat psychologische diepgang''.


Ontbijt
Het is echt wel de bedoeling om er voor elke deelnemer een Nacht van de Film van te maken. Kom dus niet naar één film uit het aanbod kijken en loop niet in en uit. ,,Er zijn ruime pauzes, het eet- en praatcafé is de hele nacht open en aan het eind krijg je een ontbijt. We maken er een prettige, ontspannende en zelfs ludieke bedoening van en zeker met een tikkeltje stijl'', zegt Christa Mels. ,,We hebben er alles aan gedaan om de toeschouwers in optimale omstandigheden naar de vijf films te laten kijken. We willen zeker geen parochiezaalsfeertje''. Dus wordt dit echte cinema met het comfort van een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit.

Deze Nacht van de Film is het project van Pieter Hellemans, die op dit moment als stagiair aan de slag is in 't Blikveld. Het mag straks een jaarlijks terugkerend evenement worden. Het CC en de Jeugddienst willen tijdens deze eerste keer bekijken of er inderdaad een jong publiek is voor de film anders dan de blockbuster. De Nacht van de Film kan zelfs evolueren naar een clubje voor filmfanaten.