Door de renovatiewerken in en aan de stadsschouwburg zag het Cultuurcentrum zich genoodzaakt voor de zomer een brochure uit te geven die tot eind januari 2001 loopt. Op woensdag 19 februari -- een dag voor de start van Brugge 2002 -- gaat de vernieuwde schouwburg open. Daarom presenteerde het Cultuurcentrum gisterenvoormiddag alweer een nieuwe brochure, die loopt van februari tot eind november 2002.

Met in totaal 76 producties, samen goed voor meer dan honderd voorstellingen op tien locaties, lijken Sonia Debal, directrice van het Cultuurcentrum en haar team niet onder te willen doen voor Brugge 2002. Toch vindt Debal de programmatie van het Cultuurcentrum eerder aanvullend dan overlappend, al zitten er wel producties tussen waarvoor het Cultuurcentrum en Brugge 2002 partnerships aangaan.

Vooral voor de dans levert dit een programmatie om te likkebaarden of wat dacht je van namen als Jan Fabre, Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus, Joef Nadj, Sasha Waltz, Meg Stuart, aangevuld met een handvol nieuwlichters?

Voorts besteedt het Cultuurcentrum opnieuw veel aandacht voor toneel uit Vlaanderen en Nederland, met ook premières van de regisseurs Luc Perceval (Het Toneelhuis) en Jan Lauwers (Need Company). Ook beeldende kunst komt aan bod, met als blikvangers Station 2 Station , een project in 22 in Vlaanderen verspreide benzinestations, die alle op een invalsweg naar Brugge liggen, en een expo rond het werk van Josef Nadj, die ook in de dansprogrammatie aan bod komt.

Cultuurcentrum-medewerker Peter Roose werd aangesteld als curator van het multimediafestival Format 2002 en Philoctetes , coproducties met Brugge 2002. ,,Door onze decretale opdracht gaan we een stuk breder dan Brugge 2002. Ook wij hebben oog voor het experiment, maar bij ons moeten ook de mensen terechtkunnen die gewoon op een onderhoudende manier een avondje uit willen. Dat verklaart de ruime aandacht voor rock en pop en familievoorstellingen. Ik ben fier dat we er opnieuw in geslaagd zijn de krenten uit de pap te serveren'', zegt Debal.

Zo mag Herman Van Veen op dinsdag 19 februari de gerenoveerde stadsschouwburg inspelen. In de daaropvolgende maanden staan onder meer Patrick Riguelle en het Rubio Strijkkwartet, Joost Zweegers (van Novastar), Zita Swoon akoestisch, Jukebox 2000, De Nieuwe Snaar, Salvatore Adamo en Boudewijn De Groot in de Brugse bonbonnière.

Vanaf april 2002 komt de Magdalenazaal erbij als nieuwe locatie van het Cultuurcentrum, maar eerst is men aan een aftastende fase toe, voor deze zaal als een volwaardig plateau bespeeld zal worden. Bedoeling is alvast om in Sint-Andries vooral voor jongeren te werken.

Bij het Cultuurcentrum ziet Debal Inne Gheeraert naar het PMMK in Oostende vertrekken. Haar plaats wordt ingenomen door Els De Smet, die van het cultureel centrum van Eeklo overkomt.