Dieven hebben opnieuw toegeslagen in Zingem. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag kregen vijf woningen in de Heirweg, de Omgangstraat, de Veldstraat en de Michel Dierickxstraat ongewenst bezoek. Vier pogingen lukten, één niet. De dieven gingen aan de haal met geld, gsm's en een uurwerk. ,,We nemen altijd alles mee naar boven. Net nu niet'' zucht Geert Moerman die aan de Omgangstraat 140 woont.

Het scenario was klassiek: het cilinderslot van de achterdeur werd afgebroken waarna de dieven de ruimtes doorzochten. ,,Hoe vaak moeten we nog zeggen dat de mensen beveiligingsrozetten moeten aanbrengen? Nu is het een koud kunstje om binnen te raken'', sakkerde men gisteren bij de politie.

Eén van de benadeelden is aannemer Geert Moerman uit de Omgangstraat. Hij en zijn vrouw stonden 's morgens op met het aanzicht van opengetrokken kasten. De buit bestond uit geld, een uurwerk en een gsm. Bankkaarten interesseerden de dieven niet. De handtas werd buiten in de tuin uitgeschud. Een tweede handtas uit het huis van Frank Moerman -- geen familie -- uit diezelfde Omgangstraat, lag ook in de tuin.

Geert Moerman en zijn vrouw hadden woensdagavond bezoek. Hij vertelt: ,,We hadden zaken besproken in mijn bureau. Nadat die mensen weg waren, zijn we onmiddellijk gaan slapen. Ik weet nog dat we alle deuren hebben gesloten en ook gecontroleerd. We hebben er mekaar nog over aangesproken. Uitzonderlijk namen we deze keer niet alle bezittingen mee naar boven. Gewoon vergeten. Mijn vrouw, die kapster is, liet voor één keer haar uurwerk in de keuken liggen en niet in de badkamer, zoals ze gewoon is. Ook haar handtas, met de opbrengst van twee dagen werk in het kapsalon, bleef beneden.


Slot gekraakt
's Nachts hebben we niets gehoord. Alhoewel, om 3.45 uur werd ik wakker om naar het toilet te gaan. Dat is geen gewoonte van mij. Was ik onbewust gewekt door gerucht? Ik zal het nooit weten. Ik kwam vanmorgen in mijn bureau en vroeg me af of ik drie kasten had laten openstaan. Een beetje later wist ik beter: in de living was alles doorzocht. Op dat moment kwam mijn eerste werknemer met de camionette opgereden. Ik wou mijn deur met de sleutel openen maar dat hoefde niet. Het slot was gekraakt. Ja, dan ben je meteen goed wakker, hoor. En de volgende nachten zal ik ook wel niet zo stevig slapen zoals ik gewoon ben. Het is een vies gevoel'' aldus Geert Moerman.