Radio NRJ Eeklo laat vanaf zondag 2 december elke zondagmorgen het ontbijtprogramma De Morgen los op het Meetjesland. Via de frequentie 105.6 FM kan tussen acht en elf uur geluisterd worden naar een mix van actualiteit en muziek. Lennart Creël en Evi De Baardemaeker praten het programma aan elkaar.

,,Vanaf zondag kunnen de luisteraars in het Meetjesland genieten van informatieve, gezellige en interessante radio'', zegt producer-presentator Lennart Creël. ,,We willen zoveel mogelijk onderwerpen aan bod laten komen. Van politiek tot cultureel en van culinair tot actueel nieuws. Het team van De Morgen hoopt het Meetjesland op een aangename manier te doen ontwaken op zondagmorgen. In het programma zullen heel wat nationale en regionale gasten uitgenodigd worden. Er worden ook heel wat acties en wedstrijden georganiseerd.''

Het nieuwe ontbijtprogramma richt zich niet naar een bepaalde doelgroep, maar wil interessant zijn voor het hele gezin. De gesprekken worden luchtig gehouden en doorspekt met muziek van onder andere Billy Joel, Queen en John Miles. Radio NRJ wil ook praatgasten naar de studio halen. Wanneer een burgemeester van een Meetjeslandse gemeente zich in de kijker werkt, zal hij het mogen komen uitleggen op de radio.

Begin volgend jaar ziet de ploeg van De Morgen het nog groter. Dan wordt de grote stickeractie gelanceerd. De productieploeg hoopt zoveel mogelijk Meetjeslandse chauffeurs te kunnen overtuigen een sticker van het programma op hun wagen te kleven. Elke week wordt één chauffeur in de prijzen gezet. (JSA)