Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseren de plaatselijke dekenijen van Deinze tijdens december een eindejaarsactie. De Opperdekenij coördineert het gebeuren. Wie zijn eindejaarsinkopen in Deinze doet, kan alvast winnaar worden van een originele hoofdprijs. Na vorig jaar een auto te hebben verloot, kunnen de klanten dit keer een waardebon voor een jaar gratis winkelen in de Leiestad op zak steken.

De waarde van de hoofdprijs wordt geraamd op 300.000 frank. Opperdeken Luc Peirens: ,,In totaal werken zes dekenijen aan de eindejaarsactie mee. Het gaat om de dekenijen van de Markt, Tolpoortstraat, Kortrijkstraat, de Pauluswijk, Stationsstraat en de onlangs van naam veranderde dekenij Kouter Brug. De dekenij van de Gentstraat haakt af. Een aantal handelaars uit die straat sluiten wel aan.

De middenstanders van Astene en van de Guido Gezellelaan pakken wellicht uit met een eigen initiatief. Hoe dan ook wie zijn aankopen doet in één of andere winkel aangesloten bij de Opperdekenij kan een bon winnen waarmee hij één jaar lang gratis kan winkelen. Verder beschikken we over een reischeque van 750 euro, vijf waardebons van 250 euro, zestig euro-paketten en nog eens 50 flessen drank van onze plaatselijke stokerij. Alles bij al een prijzenpot van meer dan een half miljoen frank of 12.500 euro.

De klanten die tussen 7 en 31 december hun aankopen doen in de Deinse handelszaken krijgen één lotje per 200 frank. 50 van die lotstrookjes geven recht op deelname aan een superronde. De hoofdprijswinnaars worden dan op een nieuwjaarshappening met kerstboomverbranding bekend gemaakt. Het feest heeft dit jaar uitzonderlijk plaats op Driekoningen of zondag 6 januari vanaf 17 uur op de parking aan het voetbalstadion. Normaal gezien heeft de verbranding op een zaterdag plaats maar tweedeklasser SK Deinze werkt in de eerste twee weekends van 2002 twee avondwedstrijden af.''

  • Info op het secretariaat bij Frédéric Herpol, Tolpoortstraat 58, 9800 Deinze, 09-386.75.72.