De Gekke Papa's en Handige Tantes blijven in Halle de handen uit de mouwen steken. Na twee opruimacties in Halle-centrum en één in het Windmoleke, trok de groep bezorgde ouders deze keer richting Sint-Rochus. Vooral in de wijk Vogelweelde was de buit groot. De opruimactie leverde gisteren zo'n 30 vuilzakken op.

,,Mensen, gooi a.u.b. geen vuil meer op straat en tussen de struiken. Anders moeten wij veel te lang opruimen''. Dit was de boodschap die de 8-jarige Gaby gisteren meegaf aan de buurtbewoners van de wijk Vogelweelde op Sint-Rochus. Ze was de jongste Handige Tante die gisteren meehielp aan het opruimen van het zwerfvuil in de wijk.

,,Het is en blijft nodig dat de Gekke Papa's en Handige Tantes af en toe eens neerstrijken in de woonwijken van Halle'', aldus Jean Pol Van Haesendonck, motor achter de organisatie van verontruste moeders en vaders die graag een proper speelterrein zien voor hun kinderen.

,,Alhoewel de rest van Sint-Rochus er vrij net bij ligt, swingde in de Vogelweelde het zwerfvuil de pan uit. Op amper een uurtje tijd vulden we hier alleen al meer dan twintig vuilzakken met lege blikjes, plastic, glas tot zelfs fietsonderdelen en vuile onderbroeken toe''.


Evolutie
,,Pas op, we merken een positieve evolutie'', gaat Chantal Secretin verder. ,,Zo lagen het Joepiespeelplein, het Stationsplein en het stadspark er kraaknet bij. Er worden dus wel inspanningen gedaan maar in wijken waar het moeilijker gaat, willen we de mensen blijven sensibiliseren hun zwerfvuil in de vuilzak te stoppen. We wijzen niemand me de vinger. We willen alleen graag meewerken aan een oplossing van rondslingerend vuil in het straatbeeld''.

De actie van de Gekke Papa's en de Handige Tantes in Halle krijgt stilaan een breder draagvlak. Zo krijgt de groep gratis vuilzakken van de stad om alle zwerfvuil in te stoppen en wordt er overwogen om meer te gaan samenwerken. De Gekke Papa's en Handige Tantes zijn ook van plan om bij een volgende actie de bewoners van de betrokken wijk te vragen mee te helpen om hen zo met de neus op de feiten te drukken. (IDH)