Aan de Baalsebaan in Tremelo heeft een zware uitslaande brand woensdagochtend rond 2 uur de rijwoningen 35, 37 en 39 volledig verwoest. Het inferno kostte het leven aan de 46-jarige Georges Devries, die nog probeerde zijn buren te alarmeren. Hij was vader van drie kinderen. Devries die in woning 39 woonde, werd verkoold teruggevonden in het bad van de middenste woning.

Vermoedelijk heeft Georges Devries nog geprobeerd zijn buren Wilfried en Linda te alarmeren. Het onderzoek van de branddeskundige en het parket moeten meer duidelijkheid brengen. Voorlopig is de brandoorzaak nog onbekend. Wel zijn er vermoedens dat Georges Devries gedesoriënteerd is geraakt in de woning van Wilfried en Linda. Tijdens het alarmeren van zijn buren is vermoedelijk het golfplatendak van de aanbouw ingestort.

Ook de bewoners van het huis aan de linkerzijde -- de pas gepensioneerden Guy Amand en zijn vrouw Rolance Rolande -- moesten zich reppen om tijdig buiten te geraken. Hun schoonzoon uit Vilvoorde, Omer De Groof, zocht in de voormiddag met Guy's zoon Bruno en toekomstige schoonzoon Michel Moreels haast tevergeefs nog bruikbare spullen uit de woning.

Omer De Groof: ,,Het was rond half drie toen mijn schoonvader een ruit hoorde kapotspringen. Hij is meteen uit zijn bed gekomen en heeft mijn schoonmoeder gewekt, die beneden in de zetel in slaap was gevallen. Hun woning stond toen al in brand. Bliksemsnel zijn mijn schoonouders met hun twee honden naar buiten gevlucht. Mijn schoonvader had doktersverzorging nodig.''


Alles verwoest
In de huurwoning van zijn schoonouders is alles verwoest. Ook de twee andere woningen, die eveneens verhuurd worden door een notaris, zijn totaal vernield. Gistermorgen ging Omer voor zijn schoonouders naar de markt, om wat kleding te kopen. Schoonvader en schoonmoeder hadden niets anders meer dan hun nachtkleding, die ze tijdens de vlucht voor het vuur aan hadden. Voorlopig kunnen Guy Amand en zijn vrouw Rolance tijdelijk bij hun dochter en schoonzoon Omer in Vilvoorde terecht.

De brandweer van Aarschot stond voor een onmogelijke opdracht. Bij aankomst waren de woningen een echte vuurzee. Omdat de aanbouw achter de woningen onder een gezamenlijk golfplaten dak ligt, kon het vuur zich razendsnel verspreiden.

,,Gisteravond waren Linda en Wilfried, de bewoners van de middenste woning, met Georges Devries en nog iemand uitgegaan. Rond 2 uur zijn ze teruggekomen. Toen het vuur uitbrak, lagen Wilfried en Linda in bed op de eerste verdieping. De badkamer waar Georges dood is aangetroffen, ligt op het gelijkvloers'', zegt Omer De Groof.


Zwaar aangeslagen
Het overleden slachtoffer, Georges Devries (46), woonde nog maar sinds december in woning 39. Gistermorgen om 7.30 uur bracht de federale politie zijn ex-vrouw in het Vondelpark in Tremelo op de hoogte van het drama. Christina Vlemings en haar dochter Kelly Devries stonden zwaar aangeslagen te staren naar de verwoeste huizenrij.

Ex-vrouw Christina: ,,Georges woonde hier nog maar van december. Toen de agenten me het slechte nieuws vertelden, kreeg ik een zware mentale dreun.'' Haar dochter Kelly, vooraan in de twintig, kan haar emoties nauwelijks de baas en barst in snikken uit.