Onverwacht is vorige week donderdag Christiane Bom, de administrateur-generaal van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) van Vlaams-Brabant overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Bom werd 52.

Christiane Bom was juriste van opleiding en ze stond in 1975 mee aan de wieg van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij, in toen nog de provincie Brabant.

Ze wierp zich op als de bezielende kracht van de instelling. Regionaal beleid in een Europees perspectief was een van haar stokpaardjes. Zo was ze mede-oprichtster van Eurada, een Europese vereniging van ontwikkelingsmaatschappijen. Concreet hielp ze projecten opzetten om het economisch leven in Oost-Europa aan te zwengelen.

In de jaren negentig zette ze haar schouders onder de samenwerking met de nieuwe provincie Vlaams-Brabant en werkte ze aan het sociaal-economisch ontwikkelingsplan.

Nadat ze de functie een tijdje waarnam werd ze administrateur-generaal in 1999.

Het GOM-personeel reageert verslagen op het bruuske wegvallen van de vrouw die zo met de maatschappij vergroeid was. ,,De GOM en het hele economische leven van de provincie verliezen een dynamische figuur,'' verwoordt Roger Hanon het. De uitvaart heeft gisteren in besloten kring plaatsgehad.

Bom woonde lang in Kortenberg maar was recentelijk naar Nossegem verhuisd. (TY)