Iris Van Hoof is 23 en woont in Wezembeek-Oppem. Ze zou klinisch psychiater worden en zat al in haar laatste studiejaar. Toen deed ze mee aan de VT4-audities voor het programma Popstars , zeg maar een popgroepje maken live op televisie. Iris werd een van de Vanda Vanda's en in september krijgt ze op VT4 een eigen programma. Of hoe een leven kan omslaan.

,,Ik aarzelde even om mij in te schrijven voor de auditie maar ik heb er geen spijt van. Sinds ik tot de groep behoor, veranderde mijn leven compleet'', vertelt de 23-jarige blonde schone.

Onder de vleugels van Bob Savenberg begon ze begin dit jaar, samen met Titzjana, Caroline, Frederique en Hans, aan het Popstarsverhaal. ,,Tijdens de selecties trokken we naar Londen en daar heb ik nog even getwijfeld of ik dit wel wilde. Ik besloot ervoor te gaan en dat was de juiste keuze. We hebben een overvolle agenda, maar het is heel tof.''

De eerste singel, ,,Sunshine after the rain '', was meteen raak en ook ,,Love of my life'' doet het goed. De full cd kwam vorige week binnen op nummer 8. ,,We hebben een horde fans en sommigen volgen ons op de voet. Tijdens de zomermaanden staan we bijna elke dag ergens op een podium en tijdens de weekends doen we wel vier tot vijf optredens per dag. Sommige fans zie je bijna overal en hun steun doet ons deugd'', lacht Iris.

Steun krijgt ze ook van mama en papa thuis in Wezembeek. ,,Mijn moeder houdt elk knipsel bij en elk tv-optreden staat op video. Af en toe bekijk ik alles nog eens en het zijn natuurlijk leuke herinneringen voor later''. Iris mag dan al een Popstar zijn, haar leven thuis in Wezembeek veranderde niet veel.

,,In mijn straat weten alleen de naaste buren waar ik mee bezig ben. De meesten zijn Franstalig en voor hen ben ik gewoon een meisje dat even verder woont. Ik let wel iets meer op mijn kleding maar ik kan nog rustig naar de bakker. Alleen in de supermarkt kennen ze mij. Ik heb daar nog vakantiewerk gedaan en de personeelsleden vinden het grappig als ze mij nu op tv zien.''

Iris mag dan al druk bezig zijn met Vanda Vanda, toch vindt ze nog tijd om een programma te presenteren voor VT4. ,,Andere groepsleden namen ook deel aan de auditie maar uiteindelijk koos VT4 voor mij. Het leverde in elk geval geen wrevel op binnen de groep. In september presenteer ik het staat erop, een programma met amateurfilmpjes. Ik heb al geoefend en ben best tevreden met het resultaat. Natuurlijk kan het nog beter'', lacht ze.

De 23-jarige uit Wezembeek beseft dat ze geluk heeft in het leven. Uiteindelijk werd ze gekozen uit ruim 1200 kandidaten, terwijl de eerste selectie gebeurde op basis van een 30' durend optreden. ,,Natuurlijk heb ik geluk gehad maar anderzijds moeten wij het toch maar doen he. Anderen schrijven dan wel de nummers maar wij moeten ze toch zingen en het publiek moet ons nog leuk vinden ook.''

Eind september nemen de Vanda's een weekje vakantie en begin volgend jaar beginnen ze aan een nieuwe cd. ,,Ik denk er over om alleen te gaan wonen in het Brusselse of rond Antwerpen. Misschien wil ik ook niet altijd voor de camera blijven staan. In elk geval wil ik in dit milieu blijven werken'', besluit ze. (DDM)