Het weekend staat in Neder-over-Heembeek in het teken van de 'Dolle Dorpsdagen'. Naar jaarlijkse gewoonte vormen muziek, cultuur, gastronomie, sport en ontspanning de basis van de dolle driedaagse.

Met de feesten wil Neder-over-Heembeek bewijzen dat het meer is dan een afgesloten deelgemeente in Brussel.

De 'Dolle Dorpsdagen' moeten leven in Heembeek brengen en de verschillende bevolkingsgroepen aanspreken. Op die manier hopen de organisatoren de wijkgebondenheid te versterken en de dialoog aan te moedigen.

De Dorpsdagen vinden plaats in de buurt van het Peter Benoîtplein. Het verenigingsleven en Gemeenschapscentrum Heembeek-Mutsaard zijn de sterke krachten achter de organisatie.

Vrijdag zijn er in de tent op de parking van het Peter Benoîtplein vanaf 21 uur concerten van Bueller en Coco Junior & Vibes Alive. De eerste dag sluit met een fuif.

Zaterdag van 9 tot 18 uur is er in de Peter Benoîtschool een volleybaltornooi en een karaokewedstrijd. In de namiddag kan je salsadansen. 's Avonds worden de benen opnieuw losgeschud met Discobar Lunatic.

Zondagvoormiddag wordt het dorpsplein omgetoverd tot een rommelmarkt. Jongeren kunnen vanaf 10.30 uur 2 km joggen. Om 11 uur start voor de volwassenen een stratenloop van 11 km. Voor de kleintjes zijn er een meespeelcircus en cursussen djembe en sumoworstelen. Om 12 uur start een barbecuefestijn. (TPE)  • Dolle Dorpsdagen Neder-over-Heembeek, van vrijdag 31 augustus tot zondag 2 september. Tel. 02-268.32.48.