Hovelive zegt op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september al swingend een punt achter de zomervakantie. Na de uitgeregende editie van vorig jaar zochten de organisatoren naar een nieuw kleedje voor hun festival. Dit jaar duurt het feest twee dagen en gebeuren alle optredens in een tent op een nieuwe lokale. Maanden geleden sprak iedereen over het jaar van de overleving. Welnu, HoveLive overleeft met glans.

Het was een moeilijk jaar voor HoveLive. De vorige editie -- het tienjarig bestaan van het festival dat normaal één groot feest had moeten worden -- regende volledig uit. Door de schade aan het gemeentepark en de tegenvallende opkomst, moesten de organisatoren op zoek naar centen én een nieuwe lokatie.

,,We hebben lang gezocht naar een nieuw festivalterrein,'' zegt één van de organisatoren Jeroen Siebens, ,,Met de weide aan de Oudstrijdersstraat (in de buurt van de voetbalterreinen van Boechout en de school Regina Pacis) hebben we opnieuw een heel gezellige lokatie. Niet te vergelijken met het gemeentepark van Hove, maar ook mooi afgelegen en omgeven door bomen en maïs. Als je op het stuk grond staat, vergeet je even dat je in Hove bent.''


Voorzichtiger
Het festival duurt nu twee dagen. Bedoeling is de groepen -- en dus ook de kosten -- dit jaar een beetje te spreiden. Alle optredens vinden plaats in een grote tent. De regen kan alvast geen roet in het eten gooien.

Siebens: ,,Vrijdag krijgt vooral aanstormend Belgisch talent een kans: Disfunktional, Speedball Jr., De Boze Geesten, Scarrots en Humb. 's Avonds staan Vive la Fête ,Moiano en Dj Timaxx op het podium.''

Zaterdag mag je de typische HoveLive-sfeer verwachten: zwoele dansbare wereldgrooves en onverwachte muzikale ontdekkingen/hoogstandjes. Met onder andere Krewcial, The N.E.S.T., Zenzile en Headmix geen uiterst bekende namen, maar aangename verrassingen.

Siebens: ,,Vooral van Misty In Roots verwachten we veel. Iedereen kent waarschijnlijk nog hun hit Living on the Land of the Common People en met hun album Live at the Counter Eurovision maakten ze één van de strafste live-platen uit het genre. Ook Yonderboi , een Hongaars muzikaal genie, zal verrassend uit de hoek komen.''


Vrijwilligers
,,We zijn iets voorzichtiger geworden of moeten worden tegenover vorig jaar'', besluit Jeroen Siebens. ,,Misschien lijkt het alsof we een stapje terug zetten, maar zo is het niet. HoveLive 2001 zal iedereen verrassen.'' Aan het festival werken ongeveer 350 vrijwilligers mee. Er worden 3000 á 5000 mensen verwacht.  • HoveLive vindt plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september aan de Oudstrijdersstraat in Hove. Tickets kosten vrijdag: 100 frank (geen voorverkoop). Deuren open om 15 u. Zaterdag: 650 fr. (kassa) en 500 fr. (voorverkoop). Deuren open vanaf 12 u. Camping: terrein Jeugdig centrum, op 400 m van het festivalterrein.