Omdat de voorlopige containers voor de buitenschoolse kinderopvang aan de Lispersteenweg in Lier niet meer voldeden voor het grote aantal kinderen, zocht het Lierse stadsbestuur een alternatief. Na het pensioen van de pastoor werd de pastorij volledig opgeknapt om vanaf maandag 3 september de kinderen op te vangen.

,,De capaciteit van de containerklasjes van 25 kindjes werd bijna dagelijks, tot zelfs 45, overschreden. Een nog grotere locatie was dus nodig.'', legt Greet Van Houtven, coördinator buitenschoolse kinderopvang De Microbenclub uit. ,,Toen we vernamen dat pastoor Boelen met pensioen zou gaan en de pastorij zou verlaten, namen we direct contact op met het Bisdom. Daar kregen we te horen dat er geen nieuwe pastoor zou komen en dat een deel van de pastorij als kinderopvang zou kunnen gebruikt worden.''

,,De woning is erg groot zodat we met de parochiewerking en de kerkfabriek de nodige afspraken konden maken opdat beide werkingen ongestoord onder hetzelfde dak zouden kunnen wonen. De laatste weken werd heel hard gewerkt om de woning instapklaar te krijgen.''


Alle comfort
,,Voor de kindjes werd een aangepast sanitair voorzien terwijl de muren en de vloer een fris kleurtje kregen. Beneden beschikt de kinderopvang over een grote eetplaats, keuken, vestiaire en sanitair. De speelruimten zijn op de eerste verdieping en daar is ook de rustruimte. In een volgende fase wordt een apart tienerlokaal voorzien. De prachtige tuin is uiteraard ook een pluspunt voor de kinderen.'', besluit Greet Van Houtven.

Schepen van Jeugd Guido Van den Bogaert (CVP) voegt er nog aan toe dat, indien nodig, nog een verdere uitbreiding kan gerealiseerd worden. (BTL)