In tegenstelling tot de stoep, grijs met bruine plekken, hangen aan zowat alle ramen van de Antwerpenstraat veelkleurige affiches met het opschrift ,,wij willen geen hondendrollenstraat, maar een nette en leefbare Antwerpenstraat. - Geen drollen voor onze deur! Geen hondenpis tegen onze muur!'' Wij laveerden voorzichtig door de straat tot bij het huis van Noël Verkest, initiatiefnemer van de actie.

,,Soms is het echt erg'', vertelt Noël Verkest, zelf inwoner van de de straat en trots bezitter van twee hondjes die ons luidruchtig verwelkomen. ,,Afgelopen week lagen er vijf drollen over een afstand van nog geen 100 meter. Het probleem is niet enkel de drollen, sommige mensen laten ook hun honden op de dorpels plassen. Resultaat, het plasje komt onder de deur binnen, met alle geurtjes erbij. We zijn het beu om in de drollen te trappen. Je neemt het dan mee in huis, het stinkt, de auto wordt vuil en ga zo maar door'', stelt hij.

Noël haalt er een buurvrouw bij. ,,Ja, het is erg'', stelt ze. ,,Soms kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ze het speciaal doen. Ik zag onlangs een vrouw die het toeliet. Toen ik er haar attent op maakte, kreeg ik een scheldpartij naar het hoofd. Ik haalde de politie erbij, maar ze bleef maar roepen. Laat ons duidelijk zijn, niet de honden zijn het probleem, wel de baasjes. Onze wijk moet netjes zijn, ook vanuit toeristisch oogpunt. Het is jaren geleden dat we nog zoveel volk in Bredene hadden, zeker nu met het naaktstrand.''

Het probleem stopt overigens niet in de Antwerpenstraat. ,,Ook in de omliggende straten, zoals de Golfstraat, de Gentstraat en de Brusselstraat is er een probleem'', vertelt Noël Verkest. ,,In feite moeten we vaststellen dat de hele wijk wat verloedert. Het is niet enkel de hondenpoep. Er is de leegstand, huizen die niet of slecht onderhouden worden'', stelt hij. Zijn buurvrouw beaamt dit. ,,Vooral de Gentstraat ziet er slecht uit. Het gemeentebestuur zou hiertegen moeten optreden'', besluit ze. In Brugge lukte het en ook in Oostende zien we dat de maatregelen resultaat opleveren.''

Sedert de affichecampagne is de situatie wat verbeterd, maar veel illusies maken de bewoners zich niet. Enkel wanneer er een gericht optreden van de overheid komt, verwachten ze beterschap. ,,Ik zal het probleem zeker op de eerstvolgende wijkraad ter sprake brengen', stelt de buurvrouw strijdvaardig. (LD)