Het Oostendse aircobedrijf Daikin wil volgende zomer zeker honderd vijftigplussers aanwerven als interimarbeider. Deze zomer deed Daikin al een eerste experiment met vijftig oudere werknemers. ,,Het is zo goed meegevallen dat we ermee door willen gaan'', zegt personeelsmanager Dirk Salembier. Na het geslaagde experiment wil ook Vlaams minister van Tewerkstelling Renaat Landuyt andere Vlaamse ondernemingen overtuigen van de voordelen van oudere interimarbeiders en -bedienden.

Roger Corveleyn (60) uit Oostende was een van de mensen die deze zomer opnieuw bij Daikin aan de slag gingen. Voordien werkte hij als technicus bij Belgacom. ,,In die job was ik hele dagen op de baan en zag ik veel volk. Ik was 58 toen ik ermee stopte. In het begin is het pensioen lange vakantie. Maar toen begon ik me te vervelen en begon ik de mensen te missen.''


Jong volk
Toen hij de advertentie van interimbureau Creyf's om bij Daikin te werken zag, zette Roger Corveleyn de stap. ,,Ik heb aan de band gewerkt. Ik heb een beetje overal in het bedrijf gezeten, afhankelijk waar ze me nodig hadden of waar er te veel mensen met vakantie waren. Ik vond het een heel positieve ervaring. Er was een aangename sfeer met veel jong volk. Ik werd eigenlijk direct aanvaard. Met het werkritme had ik geen moeite. Ik ben redelijk sportief. Alleen de uren van de ploegen waren soms lastig.''


Gat
Ook voor Daikin is het experiment geslaagd. ,,Wij gaan ermee door'', bevestigt personeelsmanager Dirk Salembier. ,,Voor ons zijn de vijftigplussers een goed antwoord op ons 'cafetariaplan'. Volgens dat plan kunnen de werknemers gespreid op vakantie gaan, terwijl we vroeger een maand sloten. Maar zo kan het gebeuren dat er in de paasvakantie of in de herfstvakantie enkele tientallen mensen minder zijn. Op zo'n moment zijn onze vijftigplussers goud waard. Zij kunnen dat gat invullen'', zegt Salembier.

Nemen de vijftigplussers dan niet de plaats in van een jongere werkloze? ,,Neen. Jongeren hebben geen interesse om op deze manier tijdelijk te werken. Ze willen een stabiele job met vooruitzichten. Enkel de piekmomenten opvangen, interesseert hen niet. Onze vijftigplussers daarentegen weten dat precies die piekmomenten hun taak zijn'', besluit Salembier.