In de Bommelstraat in Nieuwmunster (Zuienkerke) ligt sedert vorige week vrijdag een dode koe aan de ingang van een weide. Door het warme weer is al enkele dagen geleden het verrottingsproces versneld, wat zorgt voor heel wat reukhinder.

Bewoners van de Bommelstraat hebben het gemeentebestuur van Zuienkerke op de hoogte gebracht. Dat liet de politie nagaan wie de eigenaar was van het dier. Het gaat om landbouwer Van Houtte uit Zedelgem die het vilbeluik Rendac uit Denderleeuw verwittigde. De wet stipuleert dat een dode koe uit de weide moet gehaald worden om te vermijden dat het kreng ziektes zou verspreiden bij haar soortgenoten. Rendac zou het dier komen ophalen, maar na vijf dagen is dit nog steeds niet het geval.

De Bommelstraat wordt door veel wielertoeristen gebruikt en het beeld van een rottende koe is zeker niet prettig voor zowel volwassenen als kinderen.

Daarnaast hangt er in de straat een reuk van rottend vlees. Buurtbewoners vragen ook dat de gemeente Zuienkerke voortaan dode dieren, die uit de weide dienen gehaald, zou laten afdekken met een zeil zodat het kreng aan het zicht onttrokken wordt van voorbijgangers. Wanneer het vilbeluik het dier komt ophalen is niet bekend.