Een nieuwe werkgroep onder leiding van Tom Bossuyt werkte voor de Beverse kermisdagen een eivolle agenda uit voor volgend weekend, met heel wat nieuwigheden. Het rollend orkest van De Leievrienden, het opstijgen van een reeks warmeluchtballons, de merkwaardige Beursfuif en een spannende parochianenkoers vormen de speerpunten ervan.

Na meer dan dertig jaar legden erevoorzitter Nicol Vandenberghe en zijn team er het feestbijltje bij neer. ,,De nieuwe ploeg bestaat uit bestuursleden van alle sociaal-culturele verenigingen'', stelt Tom Bossuyt. ,,We behouden wat goed was en leggen een vijftal nieuwe accenten. Er vinden 34 animaties plaats van vrijdag tot maandag. Na de officiële opening van de kermis om 17.30 uur brengen we hulde aan ereschepen Marcel Timmerman voor veertig jaar inzet. Rasartiest Norbert Detaye brengt even later, om 20 uur, A taste of Louisiana in 't Klokhuis.''

De Leievrienden pikken aan bij een vroegere traditie met hun rollend orkest, dat op zaterdag de hele gemeente op muzikale stelten zet. Een vijftal warmeluchtballons kiest zaterdagavond om 18.30 uur het luchtruim naast de schietstand. Nadien moeten de Beverse feestneuzen kiezen tussen een Oberbayernavond van De Leievrienden en een Beursfuif van de jongeren. ,,Merkwaardig is dat de prijzen van de dranken voortdurend schommelen tijdens de fuif in jeugdhuis 't Zwembad'', stelt secretaris Pietro Iacopucci. Een muzikaal vuurwerk om 22 uur rondt de avond af.


Biathlon
Een typisch Beverse aangelegenheid is de biathlon op zaterdagmiddag, een combinatie van lopen en karabijnschieten, in de moderne schietstand van de Sint-Hubertusschutters. ,,Juist mikken, nadat je pas anderhalve kilometer gelopen hebt, het is geen sinecure'', weet voorzitter Carlos Sabbe. ,,Er kan gratis geoefend worden op vrijdagavond om 18 uur.''

Totaal nieuw op zondag zijn de parochianenkoers om 14.30 uur en het dolkomische wagenspel van de jonge toneelvereniging Apropos om 17 en 18 uur. (HGW)