De comités van de centrumstraten en het overkoepelend Stedelijk Comité voor Feestelijkheden, Handel en Toerisme schoten diep in hun geldbeugel om vrijdagavond en zaterdag de verwachte tienduizend bezoekers een keure van artiesten en attracties voor te schotelen voor het Wieltjesfeest. Het zou te veel ruimte vergen om elke attractie en elke artiest hier op te sommen. Toch een greep.

Vrijdagavond vanaf 22.30 uur treedt op de Grote Markt The Crazy Pink Band op, een zeskoppige groep met Amerikaanse zangeres. Diezelfde avond is er aan het station heavy-metal te horen door Operation GSD en covers door The Crowd.

Zaterdagmiddag verzorgt The Modern Big Band een aperitiefconcert aan het station. Daar moeten de liefhebbers ook 's avonds zijn voor By Throat en Them and Co. De Menense punkaccordeonist treedt zaterdag op vanaf 10.30 uur in de Ieperstraat. Daar is 's namiddags mimespeelster Coupe Maison en muziek- en dansgroep Sanza Na Moyi te zien en te horen. Om 15.30 uur kunnen de catchliefhebbers hun hartje ophalen aan drie catchwedstrijden in de Ieperstraat. Op de binnenkoer van de oude tabaksfabriek pakt Volksharmonie Sint-Jozef uit met een visbakfestijn met muzikale omlijsting door Schudden en Beven, de jeugdharmonie en oberbayernmuziek.

In de Rijselstraat toont goochelaar Michael Davenport zijn kunnen, is er straattheater door Alain Provist en treedt turnclub De Vaste Vuist enkele malen op.

Tien op de Markt start zaterdag al om 18 uur met optredens van de plaatselijke sterren Wim Leys, Rafaele, Steffany V en The Little Groovies Ballet. Vanaf 20.15 uur maken ze plaats voor Tina Bride, Belle Perez, Milk Inc, VandaVanda, Lasgo en Da Rick and Boy Tommy. Betty van Big Brother mag vanaf middernacht proberen de Menense mannen het hoofd op hol te brengen. (ODW)