Opnieuw een textielbedrijf dat de duimen moet leggen. Het faillissement van de Kortrijkse Textiel Maatschappij is het zoveelste in een lange rij debacles in de regio. De voorbije tien jaar sloten in het Kortrijkse heel wat bedrijven de deuren.

1993: Solintex Confectiebedrijf Solintex in Heule gaat dicht. Een jaar daarvoor werd al een afdeling in Kuurne gesloten.

1994: Euromotte Een paar kilometer van Kortrijk, in Moeskroen, luidt Euromotte de alarmbel. Honderden dreigen op straat te staan, zware subsidies redden de zaak.

1995: KKS Een eerste herstructureringsronde bij de Kortrijkse Katoen Spinnerij, waarbij 88 banen sneuvelen. Zusterbedrijf Kortrijkse Technische Spinnerij stopt er later mee. De KKS blijft als laatste onafhankelijke katoenspinner van Vlaanderen over.

2000: Coverfil, Courtextyl, Louis De Poortere, DVW Drie bedrijven die via groep Vander Eeecken lotgenoten worden in een financieel debacle. Coverfil raakt er uit na weken bezetting, idem voor LDP en de vestigingen van DVW. Sofinal komt in financiële ademnood maar raakt toch aan centen.

2001 Deltex, Douchy, KTM Het Deerlijkse Deltex, actief in de confectie, houdt ermee op. Vlasverwerker Douchy kondigt aan banen te schrappen. De KTM gaat overkop door een te grote schuldenlast. (GPK/BN)