Dit weekend staat de Eeklose travestie Yorka voor het eerst op het podium met haar nieuwe groep Yorka and Her Stars on Earth . Eeklonaar Geert Windey en de danseressen Marieke Van Ghyseghem uit Adegem en An Permentier uit Eeklo trekken voortaan samen met Eeklonaar Joeri Geirnaert de baan op. Goed voor nog meer glamour en glitter. De première is voor cultureel centrum Den Hoogen Pad in Adegem.

,,De nieuwe show zou stukken beter moeten zijn dan wat de mensen tot nu van mij hebben gezien'', zegt Joeri Geirnaert. ,,Ik heb 300.000 frank (7.436,80 ) gespendeerd aan nieuwe kostuums, pruiken en een nieuw decor. We werken ook met tien figuranten. Het wordt in ieder geval indrukwekkend op het podium. We brengen onder andere de French Cancan en een nummer uit de film Dirty dancing . Ook Frank Galan en Christoff komen zaterdag optreden. Rond middernacht hebben we een stripper op het podium. Ook dat wordt beslist de moeite.''

Yorka koos ervoor om twee meisjes en een jongen onder de arm te nemen om zo meer variatie te kunnen leggen in zijn shows: ,,Als ik alleen op het podium stond, kon ik maar een paar nummers na elkaar brengen. Nu hebben we een show die twee uur duurt. We hebben meer mogelijkheden en kunnen het publiek nog meer verrassen. Zowel met humor als met ernstige nummers'', aldus Joeri.


Reacties
Joeri Geirnaert staat ondertussen al bijna anderhalf jaar achter de toog van café 't Slachthuis in Eeklo. De klanten, die vooral bestaan uit veekoophandelaars en werklieden, maken geen probleem met de hobby van Joeri. ,,Ik heb nog nooit een slechte reactie gekregen. De mensen weten dat ik in het weekend Yorka wordt, maar achter mijn toog ben ik gewoon Joeri. De mensen weten wat ze aan mij hebben. Ik ben dit jaar Miss Travestie Les Folles de Gand geworden. Volgend jaar wordt die verkiezing omgevormd tot het officiële Miss Belgium Travestie . Ik mag in de jury zitten naast Joyce De Troch.''

Yorka wil zijn café en het leven als podiumdiva nog lang combineren. ,,Het vraagt te veel investering om er echt je boterham mee te verdienen. Elk jaar moet de show mooier, beter en spectaculairder worden. Volgend jaar zou ik wel graag een singeltje opnemen. Ik ben geen zangwonder, maar met de computer kunnen ze veel doen, niet waar'', lacht Joeri Geirnaert.  • Première van Yorka and her Stars on Erath op zaterdag 1 september om 19 uur in cc Den Hoogen Pad in Adegem. Kaarten op 09-327.02.33 of op 0479-72.21.18. De inkom bedraagt 300 frank (7,44 ).